Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org
Overzicht week 37: 11 september tot 18 september 2011

Dag van de scheiding Willem Meers , Agatha Leenaerts en Scheidingsconcept

Donderdag 15 september 2011

Vandaag is het de dag van de Scheiding. Bijzonder. We hebben een dag van de arbeid, een dag van de architectuur, een dag van de chemie, een dag van de duurzaamheid. Maar een dag van de scheiding leek me wel iets heel aparts. Wat is er in hemelsnaam te vieren op zo'n dag?
Toen ik gisteren een tweet zag langskomen met deze mededeling besloot ik nadere informatie in te winnen. Na wat googelen en een paar mislukte telefoontjes kreeg ik Harry Lunneker van https://www.scheidingsconcept.nl aan de telefoon. Hoe dat dan zit? Lunneker vindt het zelf ook een bijzonder initiatief. Er vinden in Ne...Netwerken , Twitter, Facebook en Linked In : Sociale Media?

Woensdag 14 september 2011

Ik had gisteren kunnen kiezen uit meer dan 54 netwerkbijeenkomsten, wellicht met wat meer googelen was de keuze nog groter geweest. Dat betekent dat ik minstens 53 netwerkbijeenkomsten niet heb kunnen bijwonen. Zo was ik niet in Veenendaal, niet in Lochem, niet in Delft, Eindhoven heb ik moeten laten schieten en zelfs in mijn stad vonden er gisteren minstens drie plaats. Op al die bijeenkomsten worden bedrijfsgegevens, visitekaartjes, twitternamen, linkedIn gegevens en facebookprofielen gedeeld. Presentaties over de werking van Social Media zijn er in alle geuren en kleuren. Pitches worden uitgewisseld en wie die nog niet heeft voelt zi...


Camiel Eurlings en het CDA : at your service

Dinsdag 13 september 2011

Freek de Jonge en Jan Mulder rolden over elkaar heen bij De Wereld Draait Door (12-09-2011) om de beste grap over Camiel Eurlings (CDA)  te maken. Waar Jan begon, of was het andersom, dat Camiel in de reet van Maxime was gekropen, maakte Freek het af: ja, en hij komt er aan de voorkant weer uit. Lachen geblazen over Camiel. En zo ging het de avond door. Op de achtergrond Camiel die een "At your Service" gebaar maakte richting Maxime Verhagen en daarna snel via de achterdeur vertrok om zich in gezinsverband op te maken voor een carrière bij KLM. Dat was beter voor zichzelf en voor zijn nieuwe vriendin. Tijd vrijmaken voor thuis, dat was het excuus,...


Excuses voor de verdachtmaking en de sporen van Michelin

Maandag 12 september 2011

Allereerst excuses, de impliciete suggestie dat de regering Bush maar iets achter zou houden in het onderzoek na de aanslag op de Twin Towers ( 09-11-2001) in de Dagtaak van gisteren, trek ik in.
Ik heb me laten gaan, ik heb me laten verleiden door wetenschappers van internationale allure die denken het beter te weten dan onderzoekers die door de regering Bush zelf zijn aangesteld. Niet slim, niet handig, en daarbij: wat koop je voor dergelijke complottheorieën. Niets. Niet dat Dagtaak ooit iets koopt van de Dagtaakinkomsten. De verdiensten zijn immers nul. Het is liefdewerk oud papier, en dan moet je al helemaal niet op de proppen komen met...911 Twin Towers en de documentaire Experts Speak Out

Zondag 11 september 2011Deze Dagtaak gaat over 911, of zoals we op zijn Amerikaans uitspreken nine eleven.

Een waarschuwing vooraf. Als u er gevoelig voor bent dan is er een behoorlijke kans dat u de link die ik zo ga weggeven gaat aanklikken. Daar is nog steeds niets bijzonders aan, maar de verleiding kan erg groot zijn om te blijven hangen op de site. De website ondersteunt de documentaire die deze week in Tuschinski in première is gegaan en momenteel wereldwijd vertoond wordt. Aan het woord veel experts die hun licht laten schijnen over de instorting van de Twin Towers. Centrale vraag: is de instorting wel het gevolg van de vliegtuigen die zich in de torens boorden en is er sprake van enige regie ...Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2