Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org
Overzicht week 25: 16 juni tot 23 juni 2013

Marieke van Schaik, BankGiro Loterij en hoe we belazerd worden

Zaterdag 22 juni 2013

Ze lacht lief. Op de foto. Blonde krullen, open gezicht en haar foto iets te groot afgedrukt op de brief die we vandaag op de mat kregen.

Betreft: er staat geld op uw Gold Card!

Dat belooft wat. Zo denken we. Bij een dergelijke belofte hoef ik meestal niet lang na te denken. Binnen is binnen. In barre tijden is wat extra geld altijd meegenomen. Minimaal €15,00 en oplopend tot zelfs €25,000, wie dat laat schieten is gek.

Afzender: Marieke van Schaik, BankGiro Loterij: "Veel gelukl! staat er nog voor haar naam.

"Hou je veilig," denk ik dan. Niet intrappen, niets doen, weggooien, negeren, niet laten verleiden door de mooie Marieke. Dat is moeilijk.Zowel haar ogen...nieuws, ouds, postbezorging en de waan van de dag

Vrijdag 21 juni 2013

Wat vandaag nieuws is, is morgen ouds. Nog sterker, het nieuws van gisteren doet bejaard aan. Alles wat met een dag te laat tot ons komt, heeft geen waarde, anders dan een ludieke. Voor kranten een ramp. Die hebben de laatste jaren flink geïnvesteerd in het brengen van achtergronden bij het "nieuws" en trommelen columnisten op, die vaak niet verder komen dan met een kwinkslag kritiek te geven op de "waan van de dag." De krant van gisteren, die vandaag op uw mat belandt, is een column geworden.Nieuws:


Loading...


De d...MoBa, Fetishism, HAN, in Arnhem heeft iedereen heeft recht op zijn eigen fetisj

Woensdag 19 juni 2013

Het is feest in Arnhem. Of, liever gezegd het is Fetisj in Arnhem. De Mode Biënnale is in volle gang, thema: "Fetishism in Fashion". Van 9 juni tot 21 juli komt Arnhem uit de kast.

Een heel gedoe, want wat wil je over jezelf kwijt? De mensen van de MoBa, want zo wordt het afgekort, geven een tip: Iedereen heeft een Fetisj, aan U de taak om uw eigen fetisj te ontdekken.

In het missie-document van de MoBa staat dat fetisjisme te maken heeft met de
 "behoefte om onszelf te ontdekken en uit te drukken, te bedekken en aan het oog te onttrekken tot de meest excentrieke extremen waartoe het verlangen naar schoonheid de mens kan aanzetten"

Wow! Een mondvo...Vaderdag, 1984 , Ventoux, boeken en mannenpraat

Zondag 16 juni 2013

Het is mijn eigen schuld. Een kwestie van opvoeding. In jaren van verstandsverbijstering heb ik mijn kinderen duidelijk gemaakt dat zowel moeder- als vaderdag commerciële verzinsels waren: "Daar doen de Dagtaaks niet aan mee!"

Als je maar lang genoeg hetzelfde zegt, dan wordt het waarheid. Indoctrinatie of opvoeding? Nu zit ik met de gebakken peren.

Het belooft een dag te worden van lang wachten. Tot 24.00 vanavond zal ik de dag echter met gepaste trots, en wat weemoed, doorbrengen. Het valt ook niet lekker die dag. Net na alle verjaardagen, net voor de zomervakantie (er dient wat gespaard te worden), en altijd op een zondag. "Ja Pa, h...Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2