Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

MoBa, Fetishism, HAN, in Arnhem heeft iedereen heeft recht op zijn eigen fetisj

Woensdag 19 juni 2013

Het is feest in Arnhem. Of, liever gezegd het is Fetisj in Arnhem. De Mode Biënnale is in volle gang, thema: "Fetishism in Fashion". Van 9 juni tot 21 juli komt Arnhem uit de kast.

Een heel gedoe, want wat wil je over jezelf kwijt? De mensen van de MoBa, want zo wordt het afgekort, geven een tip: Iedereen heeft een Fetisj, aan U de taak om uw eigen fetisj te ontdekken.

In het missie-document van de MoBa staat dat fetisjisme te maken heeft met de
 "behoefte om onszelf te ontdekken en uit te drukken, te bedekken en aan het oog te onttrekken tot de meest excentrieke extremen waartoe het verlangen naar schoonheid de mens kan aanzetten"

Wow! Een mondvol.

Nu heb ik graag een leesbril op mijn voorhoofd, net onder de haarlijn. Niet om te lezen, maar omdat ik het wel interessant vind staan. Bij elke blouse een andere leesbril, ik heb twee lades vol om uit te kiezen,is dat fetisj?

Eerder heb ik geschreven over de zelfbenoemde anti-fetisjist Frank Zappa die in zijn hoogtijdagen de meest prachtige vrouwenkleding droeg terwijl hij het "verdomde" om zijn sikje af te scheren. Of hoe plaatsen we Freddy Mercury die al stofzuigend zingt: I want to break free!( "Ik wil uit de kast!) in schort en hoge hakjes maar nog steeds met zijn pasgeverfde zwarte snor, prominent onder de neus?"Fetisjisme is leuk, maar je moet wel jezelf blijven."

Studenten van de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) hebben het thema ook opgepakt. In een paar weken tijd zijn studenten met de opdracht op pad gestuurd om een live uitzending te maken over Fetisjisme. Die zullen deze week uitgezonden worden. Ze zijn allemaal te bekijken.

Speelschema:
woensdag 11.00 Mobashow
woensdag 15.00 MobaLova
donderdag 11.00 Colourful
donderdag 15.00 Masquerade

De shows zullen opgeleukt worden met korte filmpjes waarin de studenten hun visie en uitleg op fetisjsme en de MoBa tot uitdrukking brengen. Dat was geen gemakkelijke opgave. "Fetisjisme heeft toch alles te maken met erotiek? Wat moeten we daar nu mee in dit project." Gaandeweg en vele leesbrillen verder zijn de shows, waarvan ik alleen de laatste twee, als voorproefje, volledig heb gezien, erotiekoverstijgend geworden.

Of er veel uit de kast zijn gekomen moet u zelf maar gaan zien!


Guggenheimer in de mode

Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 5 minus 3?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2