Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org
Overzicht week 8: 19 februari tot 26 februari 2012

Partijlijders en Partijleiders : haal de lek boven. Over Frans en de PvdA

Zaterdag 25 februari 2012

Oproep aan de Lekker van de Arbeid:

Ik weet dat u Dagtaak leest. Wellicht niet elke dag, maar zeker geregeld. Ook deze oproep komt dus onder uw ogen. U bent goed geïnformeerd, u speurt internet af, googelt, volgt de hashtag #PvdA via Twitter en bent niet te lui om alles te lezen. U bent mededeelzaam en maakt graag velen deelgenoot van wat u onder ogen krijgt.
Op dit moment kijk ik in u recht in de ogen via de NRC pagina waarop een interview met Frans Timmermans is afgedrukt. Onder het interview prijkt uw pasfoto. Een foto die voor het Nederlandse paspoort afgekeurd zou worden, want u weet, een Nederlands burger is allang het lache...Internetdaten , Presentatie Date van Caroline Nelissen bij Nieuwe Druk

Vrijdag 24 februari 2012

Type "Daten" of "Internetdaten" in bij Google en tientallen sites en relatiebemiddelingsbureaus beloven je gouden eieren. Soms gratis en soms betaal je veel geld om aan een eventuele toekomstige partner gekoppeld te kunnen worden. Lexa, Parship, Relatieplanet , e-matching, wie kent de namen niet? Maar ook bureaus met een heuse voordeur waar je door een consulent te woord wordt gestaan en na betaling in een mooie online kaartenbak terecht komt, met foto en profiel, dienen zich aan. Wil je iemand ontmoeten in een meer ontspannen omgeving dan zijn er geregeld single-party's, dating-cafés, en speciale middagen en avonden voor alleengaanden.

"Dating" ...Rob Oudkerk, Frisse Wind, PvdA wordt SD2012 en Heleen

Woensdag 22 februari 2012

Rob Oudkerk wordt het omgekeerde dr. Akkermannetje genoemd: "Ik ben niet beschikbaar! "
Dr Akkerman, voor wie hem niet kent, is een van de typetjes van Kees van Kooten die met fonkelende oogjes bij zowat elke verkiezing die aanstaande is, in de camera kijkt en zegt: "Ik word genoemd." Waarbij de toonhoogte van zijn stem bij de laatste lettergreep flink omhoog gaat om zijn pret daarbij extra te benadrukken.

Rob Oudkerk, huisarts te Amsterdam, is dus niet beschikbaar. Waarvoor niet? Voor het fractievoorzitterschap van de PvdA. Deze partij gaat nu de grondwet tarten door leden te laten kiezen wie hun voorzitter in de Tweede Kamer moet ga...Voorwaarts en niet vergeten, Job Cohen en Rutger Castricum

Dinsdag 21 februari 2012

Op de dag van de val van Job Cohen viel ook Rutger Castricum. Nog even herinnerde hij aan Van Thijn die met zijn boekje voor de camera door het beeld liep in een beroemde sketch van Van Kooten en de Bie toen hij bij DWDD zwaaiend zijn paperback liet zien. We nemen afscheid van Rutger Castricum.

Waar lange tijd de kritische opstelling van Alexander Pechtold gekoppeld leek aan Geert Wilders zo waren Rutger en Job ook een twee-eenheid.

Even heeft Rutger nog geprobeerd in Ibiza Ronald Plasterk voor zich te strikken. Helaas voor Rutger ging Ronald daar niet op in.

Rutger Castricum wordt schrijver. En vast een goede. Wie Ibiza kent, die ...Nog is Nederland niet verloren

Maandag 20 februari 2012

De Dagtaak van vandaag is wegens een serverfout verdwenen. Met de provider nu een controlesysteem bedacht waardoor verdwenen Dagtaken weer te herstellen zijn , helaas die van vandaag niet. Mocht iemand de tekst uitgeprint en/of gekopieerd hebben dan houd ik me van harte aanbevolen, dan komt hij alsnog hier te staan,

groet, Dagtaak
...Nogmaals : de PVV, de Volkskrant en Phillippe Remarque

Zondag 19 februari 2012

In een mailwisseling met een Poolse vriend en collega schreef hij het volgende:

"You know, this webside (de PVVsite, dt) is created by the leader of a party which is part of your government. And this government is elected by Dutch people. It is not only a stupid event made by just one crazy guy."

En zo is het natuurlijk ook. Zonder draagvlak en zonder mensen die de gedachtewereld van Geert Wilders ondersteunen komt een website niet in deze omvang van de grond. Een site met een bereik van enkele tientallen, honderden of wellicht een paar duizend reacties en lezers zou geen stof doen opwaaien. Als een willek...Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2