Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Partijlijders en Partijleiders : haal de lek boven. Over Frans en de PvdA

Zaterdag 25 februari 2012

Oproep aan de Lekker van de Arbeid:

Ik weet dat u Dagtaak leest. Wellicht niet elke dag, maar zeker geregeld. Ook deze oproep komt dus onder uw ogen. U bent goed geïnformeerd, u speurt internet af, googelt, volgt de hashtag #PvdA via Twitter en bent niet te lui om alles te lezen. U bent mededeelzaam en maakt graag velen deelgenoot van wat u onder ogen krijgt.
Op dit moment kijk ik in u recht in de ogen via de NRC pagina waarop een interview met Frans Timmermans is afgedrukt. Onder het interview prijkt uw pasfoto. Een foto die voor het Nederlandse paspoort afgekeurd zou worden, want u weet, een Nederlands burger is allang het lachen vergaan, en u lacht, breeduit. Het moeten dus wel foto's zijn van lang geleden. Dertig fractieleden op een rij die mij lachend aankijken.

Een voor een zie ik U allemaal. Wie is de Mol? Wie is de lekker? Wie is de killer van de arbeid? De Timmersmansdoder of de Cohenslager?

Dat er binnen het kabinet gelekt wordt, ok! Swah! Rutte gooit alle gelekte items direct van de agenda.

Dat er binnen de PVV oude mailtjes gelekt worden: Allah.

Dat het rommelt binnen de SP waar de verplichte afdracht van een stuk inkomen aan de partij nog steeds actueel is, goed.

Maar binnen de PvdA was dat NOOIT verwacht.

U lacht nog steeds, en zwijgt. Frans Timmermans huilt. En terecht. Hij was een vriend van Cohen en wil graag fractievoorzitter worden. Daarom schreef hij een mailtje aan de fractie en alle medewerkers met de beste bedoelingen, daags voordat hij naar Napels vertrok.

Eerst Napels zien, dacht hij nog.. daarna zien we wel.

Zijn mail was gericht aan niet meer dan vijftig mensen. Zeg maar zo'n tweeënhalve ideale schoolklas vol, dat is niet veel. Vijftig is een minuut lang langzaam tellen, zo weinig. Vijftig is slechts driemaal het aantal zetels van de peilingen. Zo weinig. Vanzelfsprekend kon Frans Timmermans niet vermoeden en bevroeden dat zijn goedbedoelde mailtje, in een periode dat alles koek en ei is, zou lekken. "Ik had geen idee wat ik in werking stelde" zegt Frans tegen het NRC. Een man als Frans weet waar de mosterd gehaald wordt, hij is niet dom en zeker niet naïef.

Stomverbaasd en diep geëmotioneerd spreekt hij zich uit in de krant. Met een oproep aan u. Maak uzelf bekend en Frans gaat zich kandidaat stellen. Niet eerder, niet later. U heeft het hele weekend nog. Tenzij u zelf Martijn, Diederik, Ronald of Nehabat heet, in dat geval wens ik u het beste met de door Hans Spekman uitgeroepen populariteitspoll.  

Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Hannes Minkema schreef op Zondag 26 februari:
Tja, ik zie hier twee potentiële scenario's. Ofwel Timmermans weet wie van de vier kandidaat-fractievoorzitters heeft gelekt, en wil zo in één klap zichzelf neerzetten als kandidaat en een bestaande kandidaat uitschakelen. Ofwel Timmermans is zelf het lek en creëert met deze voorwaarde een excuus om zelf buiten de race te blijven. Zo houdt hij zijn eigen lekken voor eeuwig begraven en schuift de schuld op de fractie waarvan hij dan geen voorzitter mag worden. Of houden ze bij de PvdA niet van slinkse politieke machtsspelletjes?

Gavi Mensch schreef op Zaterdag 25 februari:
Het blijft maar triest gesteld met mijn ex-partij. Job was niet een van mijn favorieten, maar vergeleken bij de rest wel de favorietste (mooi woord wel). Zoblijf ik maar partijloos. En types als Timmermans zijn reuze creepy. Meer iets voor een ander soort partij.

sprakeloosID schreef op Zaterdag 25 februari:
Het gedoe vraagt om heel veel blogs en tweets. Een ding is zeker, voor de komende weken zijn ze verzekerd van publiciteit. Hoe versplinterd ze uit die weken komen en hoeveel kandidaat fractievz verder (misschien wel 30) weet ik niet.

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 5 maal 1?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2