Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Internetdaten , Presentatie Date van Caroline Nelissen bij Nieuwe Druk

Vrijdag 24 februari 2012

Type "Daten" of "Internetdaten" in bij Google en tientallen sites en relatiebemiddelingsbureaus beloven je gouden eieren. Soms gratis en soms betaal je veel geld om aan een eventuele toekomstige partner gekoppeld te kunnen worden. Lexa, Parship, Relatieplanet , e-matching, wie kent de namen niet? Maar ook bureaus met een heuse voordeur waar je door een consulent te woord wordt gestaan en na betaling in een mooie online kaartenbak terecht komt, met foto en profiel, dienen zich aan. Wil je iemand ontmoeten in een meer ontspannen omgeving dan zijn er geregeld single-party's, dating-cafés, en speciale middagen en avonden voor alleengaanden.

"Dating" is een grote markt waar je bijna een dating-adviesbureau voor nodig hebt om de juiste ingang te kunnen vinden.

Ondanks dat Daten langzaamaan zo ingeburgerd is dat zelfs tijdens de reclameblokken van een Champions League wedstrijd of the Voice of Holland volop en zonder schroom wordt geadverteerd blijft er een zweem van ongemakkelijkheid en vooral onbegrip hangen. Niet in de laatste plaats voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze partner. Familie, vrienden en kennissen reageren ongemakkelijk en snappen niet altijd dat je met je "hebben en houden" jezelf op internet in de picture zet of overduidelijk het café voor alleengaanden binnenstapt.

Caroline Nelissen heeft haar ervaringen met (internet) daten en datingbureaus opgeschreven. In eerste instantie alleen voor haarzelf maar toen ze merkte dat de mensen die ze haar verhalen liet lezen een beter begrip kregen van het fenomeen, heeft ze het uitgeschreven en bewerkt voor een breder publiek.

"Kennissen toonden weinig begrip voor mijn ‘zoektocht’ naar een partner in deze vorm.
"Jij op internet? Dat heb je toch niet nodig!"
Ik kreeg de indruk dat zij het internet daten (d@ten) veelal toedichten aan hen die het lastig vinden om iemand aan te spreken, dat d@ten iets is voor zielige mensen. Dat bleef knagen."

Met veel humor beschrijft Caroline haar eigen zoektocht. Niet alleen naar een partner maar ook naar zichzelf. Hoe profileer je je? welke verwachtingen heb je? In hoeverre laat je het achterste van je tong zien? Het boek is ook vooral integer, naast levendige anekdotes beschrijft Caroline haar twijfels en overpeinzingen.

Voor mensen die zelf via Dating een partner zoeken is het boek een feest van herkenning, voor hen die er nog over twijfelen is het een sterke aanrader. Anderen die meewarend een vriend of vriendin aanschouwen die in plaats van de krantenadvertenties het online-aanbod wilt ontdekken is het wellicht een eye-opener.

Vanavond is een Date met Caroline Nelissen mogelijk. Ze presenteert en signeert haar boek in de winkel Jansen & de Feijter in Velp (Gld). Het is inmiddels beschikbaar via de boekhandels en vanzelfsprekend via Internet. Bestel D@tenmeer info: Nieuwe Druk


Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

De reactiemogelijkheden zijn gesloten.
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2