Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org
Overzicht week 6: 3 februari tot 10 februari 2013

Nick Cave , Push the Sky Away, een nieuwe CD/LP na het Grinderman -avontuur

Zaterdag 9 februari 2013

Nick Cave bestaat uit twee personen. Uit zichzelf en uit Warren Ellis. De een is Nick, de ander is Cave. Nick Cave bestaat ook uit twee bands. Zichzelf en The Bad Seeds en Grinderman. Hij is van Down Under, misschien verklaart dat iets, om ondersteboven van te zijn!

Nick Cave loopt daags na zijn optreden in het meer dan sfeervolle Vorst Nationaal (Brussel) over de markt. Samen met Warren Ellis. Nick steeds een pas voor Warren. Hij wil best met mij op de foto, maar hij wil dan ook eerlijk weten wat ik van zijn optreden vond. Onzin, leek me. Dan maar geen foto. Ik ga niet op de volle markt in Brussel verkondigen tegenover de artiest zelf dat ik zijn optreden (bijna daags na het ver...Helpt elkaar, het motto van PvdA en de VVD, LinkedIn voor senioren, De Lamme helpt de Blinde en de AWBZ

Donderdag 7 februari 2013

Helpt elkaar, dat is de nieuwe slogan van het kersverse kabinet VVD en PvdA. Waar zij het niet meer kunnen, doet u het maar zelf. De overheid trekt zich terug van maatschappelijke diensten en gaat zelf bankieren. Dat is nog eens regeren.

Welkom SNS, vaarwel AWBZ. Welkom ABN, vaarwel beloofde pensioenregelingen. Wie ziek, zwak en misselijk is, en daarbij ook nog oud is, moet het vanaf nu maar zelf gaan uitzoeken. Een gezonde keuze. Wat moeten we toch met mensen die niet meer volledig productief zijn, toch?

Helpt elkaar! Zo gaan we de toekomst in.

Naast LinkedIn, Facebook, Twitter alle gelegenheid (en noodzaak) voor het opzetten van een nie...Vandaag geen nieuws. De krant, de bezorger en de klachtenlijn van De Volkskrant

Woensdag 6 februari 2013

"Op welke dag heeft u de krant niet ontvangen, u kunt ook 'vandaag' of 'gisteren' inspreken?" "Nou, dat zal ik u zeggen, vandaag niet, afgelopen maandag niet, en de twee maandagen daarvoor ook al niet." "Ik kan u niet verstaan. Op welke dag heeft u de krant niet ontvangen?"
"Vandaag!" roep ik zo hard mogelijk, in de hoorn. "Wilt u een toegangscode via de sms ontvangen voor de digitale krant?" "Ja, doet u dat maar," roep ik, luid en duidelijk. "Ik kan u niet verstaan. Wilt u een toegangscode via de sms ontvangen voor de digitale krant?" "Nee!" herstel ik me, "ik wil gehoord worden." "Ik kan u niet verstaan....."  "Ik u ook niet," brul ik en leg de hoorn neer.

Ik belde met de a...Hollywood aan de Rijn, een Oscar voor Jordania en ereprijs voor Rutten voor beste bijrol voor de soap Vitesse goes Europe

Maandag 4 februari 2013

Breaking news: Hollywood aan de Rijn, een Oscar voor Merab Jordania en een ereprijs voor Rutten voor beste bijrol voor de soap "Vitesse goes Europe".

Oudste zoon Theo Janssen kijkt recht in de camera en doet een beroep op zijn ouders: "Al is het voor de kinderen, maak het goed!" Zijn haar is nog wat in de war na een woelig partijtje straatvoetbal tegen de jongens aan de andere kant van de rivier. "Alles is beter dan thuiszitten, al was het misschien verstandig geweest om net als Pa onder de wol te kruipen."

Theo heeft normaliter het hoofd en de gezichtsuitdrukking van een warrior, van iemand die nooit opgeeft, van een jongen die met een sigaret in...Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2