Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org
Overzicht week 26: 23 juni tot 30 juni 2013

Dementie en Alzheimer: Dimitri Verhulst en Leo Janssen Dagtaak verloot 3 x

Zondag 30 juni 2013

Twee boeken over Dementie en Alzheimer, totaal verschillend en toch is er een verband.Maak kans op een gratis boek van Dimitri Verhulst


Dagtaak schreef enkele weken geleden een column over

De Tour wordt 100, over doping gezwegen, de Mont-Ventoux en vooral..Geen Druk.

Zaterdag 29 juni 2013

De Tour de France viert haar honderdste verjaardag. Lance Armstrong weet het zeker: "De Tour winnen zonder doping lukt niet." Bernard Hinault loopt kwaad de studio uit als hem gevraagd wordt of Lance gelijk heeft. De Tour is begonnen en Mart Smeets kijkt toe of het dit jaar allemaal naar behoren verloopt.

Robert Gesink is er klaar voor en Johnny Hoogerland heeft zich nog nooit zo goed gevoeld, en bovendien, zo meldde hij vanochtend op Radio 1: Corsica is adembenemend mooi, en wat een rust!

Geen druk! Geen druk leggen op onze jongens!

Business as usual. Na een voorseizoen dat helemaal in het teken van ontboezemingen, klokkenluiders en laatmelders stond, is het nu gewoo...Second Love, de SGP, vreemdgaan in de politiek

Vrijdag 28 juni 2013

Vreemdgaan doen we allemaal. En vooral in de politiek. De SGP zelfs nog meer dan andere politieke partijen. Alhoewel, vlak de VVD en de PvdA niet uit.

De SGP-jongeren hebben verloren. Gisteren heeft de rechter, na veel wikken en wegen, besloten om Second Love het voordeel van de twijfel te geven. Vreemdgaan faciliteren mag, althans in de ogen van Vrouwe Justitia.

Naast het feit dat vrouwen binnen de SGP toch een heel aparte positie hebben, zijn de mannen van de Staatkundig Gereformeerde Partij meer dan potentiële vreemdgangers. Nog sterker: als er een partij is in de Nederlandse Politiek die van vreemdgaan en hitsige bondgenootschappen sluiten een hob...Veteranendag, een veteraan verliefd, Terug naar Bandung, Indonesie

Donderdag 27 juni 2013

Zaterdag 29 juni is het veteranendag. In Den Haag vindt dan een grote bijeenkomst plaats met een uitgebreid programma.
De ondertitel luidt: Veteranen ingezet in dienst van vrede. Veel vrienden, kennissen en familieleden hebben nauwelijks in de gaten wat de, inmiddels, veteraan heeft meegemaakt. In veel gevallen komt ook de veteraan pas veel later achter het nut en de noodzaak van de missie.

Femmy Fijten heeft het verhaal opgetekend van een oud Indië-veteraan.

Het boek is begin 2013 uitgegeven.

Het verhaal: Een man, een jongeman nog,...Tristram Stuart, ons dagelijks eten en de volle kliko, gerechten uit de buurt

Zondag 23 juni 2013

De Brit Tristram Stuart heeft gelijk. We gooien teveel voedsel weg. In een uitgebreid interview (NRC, zaterdag 22 juni) strooit hij met cijfers en feiten: een ding blijkt, de wereld gaat aan weggegooid voedsel ten onder!

Aankomende week is hij in Amsterdam om ons daar kookles te geven in het gebruik van kliekjes uit de kliko. Goed plan.

Wij in onze buurt gaan iets anders doen ter ondersteuning van de kruistocht van Stuart. Wij gaan deze zomer de tafels buiten zetten. Vanaf zes uur (de vroege eters) tot half elf (de laatste eters) worden alle restjes buiten op de tafels gezet. De kliko's blijven leeg, op wat verpakkingsmateriaal na, dat overblijft nadat de kind...Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2