Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org
Overzicht week 2: 6 januari tot 13 januari 2013

Groen Links, Wassink, plassen onder de douche en het verval van de Partij

Vrijdag 11 januari 2013

Plassen onder de douche? Groen Links heeft een nieuw item. De Partij van de Waterbesparing (PvdW) drijft ons richting verspilling. Toen Sap en Halsema nog gewoon waren, ging het nog over Kunduz, over stekkers, over principes. Na BAM is alles veranderd. Met 3,5 kamerzetel probeert de Partij sier te maken met kraanwater, met plaswater en met het Bossche zwemwater. "Bij elke plas een douchebeurt," zo betoogt wethouder Wassink uit AA en Hunze. "Spuit de bronnen bij Spa vol met kraanwater," zo hoorden we eerder uit de mond van een van de voorvrouwen van de PvdW. "Ik ben toch nog nooit serieus genomen," aldus J. Hendrickx van de Bossche Groenen. Het is lekkage en waterverkn...


Goede voornemens 2013, een eerste evaluatie

Donderdag 10 januari 2013

Het jaar is vers. 2013 is ruim een week onderweg, nog 51 barre weken te gaan. Boven mijn bureau hangt een grote poster met de voornemens voor het lopende jaar. Met een beetje inzet en goede wil moet 2014 te halen zijn in goede gezondheid, met controle over de verslavingen, in een opgeruimd huis en in goede harmonie met mijn partner.

De poster is in A3 formaat. Het lettertype is leesbaar vanuit de stoel en zorgvuldig gekozen: alles moest er op passen! En dat was niet makkelijk. Wanneer je eenmaal een begin maakt met een opsomming van wat er allemaal beter moet gaan dan vorig jaar, dan ben je wel even aan het schrijven. Mijn poster is meer dan een mindmap. Het i...Aankondiging presentatie Overpeinzingen van Heidi Hassenmuller, schrijfster van Prinsesjes huilen niet over seksueel misbruik

Woensdag 9 januari 2013

Zaterdag 12 januari om 17.00 uur is de officiële presentatie van het nieuwste boek van Heidi Hassenmüller.

Overpeinzingen van Heidi Hassenmüller is een verzameling gedachten en columns van de schrijfster van het boek Prinsesjes huilen niet dat in juni 2012 bij Nieuwe Druk uitkwam. Het boek

Rusland, het Mekka voor de Fransen, met Gerard Depardieu en Brigitte Bardot voorop, de nieuwe Fellow-travellers

Zondag 6 januari 2013

De Russische president Poetin gaat het druk krijgen. Massaal dreigen Fransen het Russische staatsburgerschap aan te vragen, met Brigitte Bardot en Gerard Depardieu voorop. Het liefst ontvangen zij het gewenste paspoort rechtstreeks uit de handen van de stoere Poetin.

"Rusland is een geweldige democratie," aldus Depardieu die het vreemd vindt dat Fransen die jaarlijks meer dan een miljoen aan belastbaar inkomen hebben meer moeten gaan bijdragen aan de staatskas. Voor Brigitte Bardot ligt het anders. Zij vindt het totaal onacceptabel dat twee olifanten met tuberculose wellicht gedwongen het loodje moeten gaan leggen en dat de Franse overheid daar niets te...Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2