Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Groen Links, Wassink, plassen onder de douche en het verval van de Partij

Vrijdag 11 januari 2013

Plassen onder de douche? Groen Links heeft een nieuw item. De Partij van de Waterbesparing (PvdW) drijft ons richting verspilling. Toen Sap en Halsema nog gewoon waren, ging het nog over Kunduz, over stekkers, over principes. Na BAM is alles veranderd. Met 3,5 kamerzetel probeert de Partij sier te maken met kraanwater, met plaswater en met het Bossche zwemwater. "Bij elke plas een douchebeurt," zo betoogt wethouder Wassink uit AA en Hunze. "Spuit de bronnen bij Spa vol met kraanwater," zo hoorden we eerder uit de mond van een van de voorvrouwen van de PvdW. "Ik ben toch nog nooit serieus genomen," aldus J. Hendrickx van de Bossche Groenen. Het is lekkage en waterverknoeiing wat de klok slaat bij de Partij die eerder de aarde nog wilde redden van verkwisting en Taliban.

Na de bekentenis van hoe-heet-ie-ook-alweer Bram van Ojik ("Ik heb me eigenlijk nooit zo geïnteresseerd voor wat er binnen de partij speelt.") wist je het al. Dit kan nog leuk worden. Ieder mag roepen wat ie wil. Wie het hardst roept, roept het best: plassen tijdens het douchen!

Ik plas gewoonlijk 5x per dag. Soms meer, soms minder. Ik douche hoogstens 1x per dag met drinkwater, gemiddeld 364 dagen per jaar. (Op nieuwjaarsdag douche ik nooit, dan ga ik ongeschoren en in een oude joggingbroek ongewassen de hond uitlaten, om daarna nog te douchen vind ik waterverspilling, tenzij de Nieuwjaarsduik doorgaat, want daarna douche ik wel. Ondanks Groen Links vertrouw ik het Zeewater nog steeds niet.) Wat wil die drommelse Wassink? Tijdens elke plas een douchebeurt? De beste man is niet wijs met water en mag zich scharen in het rijtje van J. Hendrickx: "Ik ben toch nog nooit serieus genomen." Volg je Wassink dan staan we de godganse dag te douchen. Schoon worden we wel, daar niet van.

Het probleem van Groen Links is dat ze de eigen lekkende kranen niet onder controle hebben. Sinds de dood van Stalin en het verval van het CPN-smaldeel binnen de partij is de kaderdiscipline weg, sinds de dood van Ab Harrewijn is de humor weg, sinds het verdwijnen van Halsema is de charme weg. BAM. De Wassinks, de Hendrickxen en de Van Ojiks hebben de partij overgenomen. Na Kunduz een koude douche, zo moet er gedacht zijn.

Ik plas voortaan gewoon tijdens het tandenpoetsen. Bespaart een hoop en je houdt er in elk geval een frisse adem aan over.

Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

De reactiemogelijkheden zijn gesloten.
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2