Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org
Overzicht week 37: 9 september tot 16 september 2012

Want zo is Henk Krol, Nagel en de Vijftig Plus

Zaterdag 15 september 2012

Henk Krol is een schat. Dat zie je zo. Hoe hij met zijn ogen kan draaien, zijn heupen beweegt, verlegen en lief lacht naar dames die geen 50plus, maar op zijn minst 65plus zijn. Zo is Henkie. Voor iedereen een ideaal, zelfs als hij niet koud of warm wordt van meisjes onder de vijftig.

Henkie bekt ook lekkerder dan Alexandertje of Markje of Diederikje. Zelfs Emileke klinkt minder. Als Jantje in de coulissen verlekkerd toekijkt naar zijn dameskoor, dan is Henkie zelfs niet te beroerd hem een knipoog te geven.

De Wulpse Ouderen. Zo is de partij het beste te omschrijven. Innemend, beschaafd, rustig en vol onvervuld verlangen dat nu eindelijk een uitlaatkl...Radiostilte en de angst voor openheid.

Vrijdag 14 september 2012

Nog geen dag na de verkiezingen is het weer raak: Radiostilte. Het volk heeft gesproken en de politiek zwijgt.

Na weken van radiostilte in de lente, belooft ook de herfst in stilzwijgen te verlopen. Rutte praat. Maar alleen dan wanneer het hem uitkomt.

Daarmee zal het niet over zijn. Als we na een flinke periode van gissen, raden, gokken en vermoedens eenmaal een kabinet hebben, dan is er een gerede kans dat we eerst 100 dagen van bezinning gaan krijgen. Honderd dagen van oriëntatie, discussies, rondetafels en achterkamerseminars.

Transparantie, openheid, betrokkenheid zijn campagnewoorden. Zelfs de koningin is buitenspel gezet.Bam

Donderdag 13 september 2012

test
Advertentie2