Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Want zo is Henk Krol, Nagel en de Vijftig Plus

Zaterdag 15 september 2012

Henk Krol is een schat. Dat zie je zo. Hoe hij met zijn ogen kan draaien, zijn heupen beweegt, verlegen en lief lacht naar dames die geen 50plus, maar op zijn minst 65plus zijn. Zo is Henkie. Voor iedereen een ideaal, zelfs als hij niet koud of warm wordt van meisjes onder de vijftig.

Henkie bekt ook lekkerder dan Alexandertje of Markje of Diederikje. Zelfs Emileke klinkt minder. Als Jantje in de coulissen verlekkerd toekijkt naar zijn dameskoor, dan is Henkie zelfs niet te beroerd hem een knipoog te geven.

De Wulpse Ouderen. Zo is de partij het beste te omschrijven. Innemend, beschaafd, rustig en vol onvervuld verlangen dat nu eindelijk een uitlaatklep heeft. Pottenbreken met Henkie zit er niet in. Hartenbreken des te meer.

En...wat zien ze er toch goed uit! Vooral die vrouw met die zilvergrijze haren. Ze staat wat achteraan, maar je voelt aan alles dat wanneer ze de kans krijgt, ze over haar koorleden heen zal duiken zo in de stevige armen van Henk.

Vijftig plus heet die groep. De Nieuwe Ouderen, de bedaarde opvolgers van de Oudere Jongeren van het Simplistisch Verbond. In plaats van een blowtje en nog steeds Dylan, Young en The Who te draaien, wordt de vijftig plusser nu neergezet als iemand die verplicht in een bejaardentehuis zit en eens per week vermaakt wordt door Henkie met zijn volgelingen. We lachen er om en vinden het schattig maar de oprichter van de groep zou zich moeten schamen. Jan Nagel heeft in een klap alle mensen die voor 1963 zijn geboren in een wel heel vreemd daglicht gezet: hulpbehoevend en genoeg hebbend aan een wulpse lach.

Wij willen meer Jan! Wij willen spanning, echte emoties, geen als-ik-met-mijn-fietsbel-bel-dan-weet-je-het-wel-politiek-en-spring-maar-achterop. Wij willen serieus genomen worden. Niks gekrompen kerkkoren maar stevige rock. Geen politieke uitstraling a la Mieke Telkamp maar een partij die mensen vanaf vijftig serieus neemt. En verder geen kwaad woord over Henkie...want zo is hij nu eenmaal.Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Ben Voet schreef op Donderdag 31 januari:
Wij leveren iedere maand 85euro in waar gaat dat naar toe plus gaat de zorg ons steeds meer kosten wanneer houd het op zo kunnen wij langzamerhand achter de graniums blijven zitten daar hebben wij meer dan veertig jaar voor gewerkt en trouw onze plichten vervuld wij zijn tegen dit beleid gegroet Ben Voet

Heidi schreef op Donderdag 20 september:
wat heb je toch gelijk, dat is al bijna pijnlijk maar ik meen het!!! Misschien moet ik in de politiek! Vijftig plus met jouw steun - of ik kans maak?

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 6 plus 2?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2