Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Goede smaak , Baudet, de Tweede Kamer en de smaak van de meerderheid

Zaterdag 24 november 2018

Maurits von Martels (CDA) en Zohair el Yassini (VVD) hebben gelijk:"We vergeten soms weleens dat we (Tweede Kamerleden-Dagtaak) ook maar mensen zijn. En favoriete muziek zegt veel over die mensen."
Om de menselijkheid achter de mens te tonen hebben Maurits en Zohair gezamenlijk het initiatief genomen om de volksvertegenwoordigers uit te dagen hun eigen Top 150 samen te stellen "om de hitparadesfeer op het Binnenhof te vergroten," voegden ze eraan toe. Eén voorwaarde: er moet minimaal een Nederlandstalig nummer op de lijst staan.

Het initiatief van Maurits Von en Zohair El lokte direct al een flinke reactie uit van Thierry Baudet: "De groslijst bevat voornamelijk allemaal kutmuziek. Hoe is zoiets mogelijk?"

Nu kennen wij de groslijst niet. Waar blijft de lek? Dan plaatsen wij hem op Dagtaak, maar Thierry zal ongetwijfeld gelijk hebben: Hitparadesfeermuziek en de stem des Volksvertegenwoordigers leidt automatisch tot kutmuziek. Maar... en nu onderschat Thierry het belang van deze peiling... de keuze van de geachte volksvertegenwoordigers kan wel eens stembepalend worden. In plaats van de nietszeggende platitudes en tot volksbedrog leidende opmerkingen in de verkiezingsprogramma's, geeft natuurlijk de muzikale smaak van de pluche-zitters veel meer aan waar hij of zij of het voor staat! Geeft bijvoorbeeld Pechtold-opvolger Jette de voorkeur aan "Wish you were here" of aan "I've gotta get out of this place"?  Vindt Buma nog steeds het "Wilhelmus" te verkiezen boven "Welterusten Meneer de President" of  meneer Klaver als hij de keuze heeft tussen "You can't always get what you want" of "Forever Young"? Denkt Dijkhof meer in termen van "Waterloo" dan in "We are the Champions"? Plaatst Wilders "de Kleine Jodeljongen" boven "Mag ik dan bij jou zijn"?

Baudet heeft het over smaak. Over culturele smaak, maar hij onderschat het belang van de peiling. Bij de volgende verkiezingen zal ik mijn stem baseren op de inzendingen voor de top 150. Ik ga eisen dat de WOB (Wet Openbaarheid van Bestuur) alle inzendingen openbaar zal maken. De stem des volks zal zo veel en meer inhoud krijgen. Waar kiezersbedrog op basis van de partijprogramma's schering en inslag is, zal de persoonlijke voorkeur de doorslag geven.
Tip voor Baudet: Zing een "Toontje Lager" en laat "Doe Maar" zijn werk doen. Het kaf zal vanzelf van het koren worden gescheiden.

Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Vinny schreef op Zondag 10 maart:
Too much

Peter schreef op Zaterdag 24 november:
Ik had eigenlijk meer een Requiem of een Dodenmars in gedachten

Irene schreef op Zaterdag 24 november:
Uit anonieme bron vernam ik dat "the winner takes it all" nu al ruim bovenaan staat.

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 6 plus 1?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2