Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Jelle BC GvD metoo en Sven Kockelmann

Woensdag 2 mei 2018

Er is een tijd vóór Jelle, en een tijd na. Vóór Jelle bood de #metoo discussie in Nederland een uitlaatklep, podium, voor met name vrouwen om zich krachtig uit te spreken tegen ongewenste seksuele uitingen van mannen. Van ongewenste aanrakingen tot machtsmisbruik, van kwaad tot erger.
Na Jelle werd het genant. Zijn 'onthulling' zorgde niet alleen voor een schimmig welles-nietes spelletje maar doodde tegelijkertijd de openbaringen door gewone mensen.

Truus, Ellie, Suzan, Jip, Govert, Gerard en Eveline pasten er wel voor op om in het kielzog meegetrokken te worden van een bekende Nederlander die, al dan niet gedrogeerd, beweerde tegen zijn wil te zijn gepijpt door een andere bekende Nederlander zo'n 15 jaar terug en er nooit iets over heeft gezegd terwijl hij al lang en breed de status van een mondige en assertieve kerel tentoonspreidde. Ten tijde van de daad waren beiden zo om en rond de 25 jaar oud.

Gisteren (dinsdag 1 mei 11.30-12.00) was GvD (de verdoemde Gijs van Dam) te gast bij Sven Kockelmann. Gijs' broodwinning en carrière is volledig naar de mallemoeren na de publieke veroordelingen in onder meer uitzendingen van De Wereld Draait Door en publicatie door het creationistische dagblad Trouw. Gijs is geen Trump, geen CEO van een multinational, geen hoge pief van bijvoorbeeld het VN commisariaat voor de vluchtelingen of een missionaris in dienst van de RK. Hij is een gewone homofiele man die al dan niet iets stoms heeft gedaan door zich in te laten met Jelle BC. Publiekelijk en professioneel veroordeeld zonder dat er nog enig bewijs is van drogering en of machtsmisbruik.

Mocht het zo zijn dat Gijs inderdaad Jelle tegen diens wil 16 jaar geleden heeft bevredigd dan dient Gijs zich te schamen en gedwongen te worden alle boeken van Jelle BC te lezen, alsmede alle creationistische bijlagen van Trouw van de afgelopen jaren tot zich te nemen en plechtig te beloven zich nooit meer als een 25-jarige te gedragen.

Mocht het zo zijn dat Jelle louter als schaamte voor een achteraf niet gewilde one-night-stand de broodwinning van GvD heeft afgenomen, dan lijkt me een straf van het oraal bevredigen van gefortuneerde heren, tegen betaling tot een bedrag bij elkaar gespaard is dat de derving van kosten van Gijs is bereikt, geen hele gekke.

Gijs van Dam vertrouwde Sven Kockelmann toe dat hij wellicht tot crowdfunding moet overgaan om de proceskosten te kunnen betalen.
Dagtaak is niet vermogend maar zal zeker een bijdrage doen. Tegen aantijgingen die een mens kunnen verwoesten moet geld geen barrière vormen om de onderste steen boven te krijgen.

Voor alle duidelijkheid: daders moeten hun verdiende loon krijgen, maar vermeende daders moeten ten alle tijden zich kunnen verdedigen.

Het belooft een hete zomer te worden.


 


Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Ad schreef op Donderdag 3 mei:
heerlijk om te lezen hoe iemand niet alleen hoeft te staan. JBC mag van mij weer gaan fietsen als hij publiciteit nodig heeft.

peter schreef op Donderdag 3 mei:
Sterk!Had de uitzending ook gehoord. Hoe mensen (elkaar) kapot kunnen maken.

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 5 maal 2?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2