Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Voorspellingen: Nederland in 2018, terugkeer naar het ondergrondse

Zondag 3 december 2017

Voorspelling Nederland in 2018

Het zal niet lang meer duren of ons wordt naast het Zwarte Pieten, de Elfstedentocht, het rondje Dokkum, ook het Vuurwerk afgenomen. De winters in Nederland worden saai.
Op termijn zal ook de sneeuwpop met opgeplakte tieten worden verboden en het is wachten op de eerste klacht over de volksverlakkerij dat een kindje uit een maagd geboren kan worden.

December wordt als januari, of erger nog, als november: nat, somber en troosteloos en elke uiting van feestgevoel zal de kop worden ingedrukt.
Drie maanden van ellende op rij die alleen nog gekenmerkt worden door fatsoen, respect, ingetogenheid en het besef dat we niemand tot last mogen en willen zijn. Het touwtje kan weer door de brievenbus.

Vanzelfsprekend zullen we rokjesdag in de lente gaan verbieden, na eerst de fallische oren van de Paashaas te hebben geknakt, de hashtag #hetoo zal trending worden.
Verbod op de massale uittocht van seksistische en dronken jongeren naar zomerkampen in Bulgarije en Spanje ligt voor de hand.

Op wat Marokkanen na, zullen we Rusland geheel links laten liggen deze zomer.

Het door Christenen, Nationalisten en vals liberalen gedomineerde kabinet zal door de straten het Wilhelmus laten galmen en in het voorjaar van 2018 een groot digitaal sleepnet uithangen waarmee iedere internetgebruiker gecontroleerd zal worden op zijn burgermansbraafheid.

Er komt een roep om terugkeer van Balkenende die, in de setting van 2018, als feestneus zal worden neergezet. Zijn gedroomde VOC-mentaliteit waarbij we in grote schepen pakjes uit de gehele wereld naar Nederland halen met hulp van slaafse knechten die, niet alleen door het roet uit de scheepsschoorstenen, zwartgeblakerd zijn.
De zucht naar de Gouden Eeuw, toen de winters nog koud waren en Dokkum een bron van warmte was temidden van de koude Friese wateren; toen de dividendbelasting voor de rijken uit de grachtengordel nog gewoon 16-18% procent bedroeg; toen iedereen nog mocht geloven wat hij wilde, als het maar stiekem en in de eigen huiskamer was.

In de schuilkerken van weleer zullen de Pieten de pakjes komen brengen, zullen op oud-Katholieke wijze de handtastelijkheden worden toegestaan en het circuit van Zandvoort aan Zee zal onder leiding van Bernard, prins van Oranje, omgetoverd worden tot een omheind lustoord voor ontspoorde jongeren waar het hele jaar door de vonken en hormonen van af zullen spatten.

Nederland zal gekloofd worden, waarin niet meer het gesprek en de openbaarheid centraal zal staan, maar in het geniep alles mogelijk blijft, net zoals het altijd is geweest.

Mijn naam is Haas.


Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Ank schreef op Maandag 1 januari:
Mooi verwoord En gezond 2018

Ank schreef op Zondag 31 december:
Heel goed geschreven En Goede jaarwisseling en gezond 2018

Ad schreef op Dinsdag 5 december:
prikkend, herkenbaar, heerlijk. Volgens Erna als vanouds.

Peter Griffioen schreef op Zondag 3 december:
Sinds: http://www.dagtaak.org/2015/01/raif-badawi-stokslagen-en-de-blogger-des-vaderlands-op-het-blogbal.html volg ik je! En terecht..

Irene schreef op Zondag 3 december:
als van ouds!

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 7 plus 2?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2