Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Feest voor de democratie, iedereen won, zelfs die verloren

Donderdag 16 maart 2017

Mijn hemel, wat was iedereen blij in de nacht op 15/16 maart 2017!

De felicitaties over en weer waren niet van de lucht. D66 feliciteerde de VVD die op haar beurt de Partij voor de Dieren feliciteerde die vanzelfsprekend Jesse hulde gaf en die vervolgens zelfs, ja zelfs, de zaal even tot stilte manend, de PVV feliciteerde. De linkse jonge populist feliciteerde de (citaat Rutte:) verkeerde populist. Het was een waarlijk feest voor de democratie!
De opkomst was nog nooit zo hoog geweest en dat resulteerde in winst voor bijna iedereen, zelfs voor de partijen die verloren. Ook de felicitaties voor de PvdA waren er volop.

Rutte feliciteerde de PvdA voor vier jaar fantastisch werk. Geen coalitie was ooit zo succesvol geweest als deze. Dat ze samen afgerond 40 zetels verloren is iets voor kniesoren. Lof alom!

En gelijk hebben ze! Het feit dat hardwerkende mannen en vrouwen tegen een bescheiden loon van nog geen drie maal modaal (kom daar maar eens om in de subtop van het bedrijfsleven) hun ziel verkopen in ruil voor zaligheid, is een pluim waard. Hulde.

De enige smet op het festival der lachenden is dat het land niet alleen maanden onbestuurbaar zal zijn, maar vooral dat niemand krijgt wat die wil.
Ons stelsel van coalitievorming en vergaande verpoldering kent alleen maar verliezers.

Welke meerderheid we ook gaan krijgen, er zal altijd een meerderheid tegen zijn. Het ligt in de lijn van voorlopige verwachting dat een minderheid van vriendelijke chistenen (CDA en Christen Unie) een stempel gaan drukken op de coalitie en een lang gekoesterde wens van een grote meerderheid tot een niet-God-gebonden-recht-op-levensbeëindiging tegen gaan houden.

Of

Dat een minderheid van marxistisch-leninisten (SP) in samenwerking met de Partij van de Belastingen op Bijna Alles (GL) hun demagogiek zo gaan opvoeren dat de brievenbustouwtjes van D66 links niet meer weten, wat ze rechts aan het doen zijn.

De enige winnaars van de verkiezingen in de beminnelijke bananenrepubliek van Nederland zijn DENK en de PvdA. DENK omdat het ze eindelijk is gelukt een vijandig wig te drijven onder Nederlanders van verschillende afkomsten; en de PvdA omdat ze eindelijk verlost gaan worden van de arrogantie van bestuurders die DENKEN dat ze het monopolie hebben op visie en "het alles beter weten."

Als God dan toch bestaat:

Geef ons wijsheid en kracht en verlos ons van 30 blije partijen die allemaal gewonnen hebben, maar gezamenlijk ons in een poel van ellende storten met maar één winnaar: de klagende burger die bevestigd gaat worden in zijn vooroordeel....het leidt allemaal tot weinig...; en ondertussen gaan we gewoon door in het leukste land van Europa....Nederland!
Amen.Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Ad schreef op Dinsdag 21 maart:
Nou Linda ik vond het teveel genuanceerd wat Ton over DENK schreef. Ik hoop die agressieve meute nooit op straat tegen te komen, hopelijk SNAP je mij.

Ank schreef op Dinsdag 21 maart:
Laten we vooral blijven hopen en

Linda Vogel schreef op Donderdag 16 maart:
Erg ongenuanceerd over DENK....vraag me af of je echt snapt waar al die mensen mee zitten,,

Irene schreef op Donderdag 16 maart:
wat een afsluiting: "Geef ons wijsheid en kracht en verlos ons van 30 blije partijen die allemaal gewonnen hebben, maar gezamenlijk ons in een poel van ellende storten met maar één winnaar: de klagende burger die bevestigd gaat worden in zijn vooroordeel....het leidt allemaal tot weinig...; en ondertussen gaan we gewoon door in het leukste land van Europa....Nederland! Amen." Nogmaals..Amen!!!

peter schreef op Donderdag 16 maart:
Eindelijk weer een Dagtaak! Somber...of lees ik het fout??

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 6 maal 3?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2