Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Minachting, Trump, Populisme en Dijkshoorn bij DWDD

Woensdag 9 november 2016

Zo lang de politieke elite foute analyses blijft maken, zo lang er gelachen wordt om de Nico Dijkshoorns bij de DWDD's, zo lang mensen niet serieus worden genomen, maar in een (verdacht) hoekje gedrukt worden.. ja...zo lang zal, wat de elite "populisme" noemt, groeien, groter worden, en in zichzelf gaan geloven. En terecht.

De zichzelf serieus noemende media als Pauw en DWDD, gefinancierd met overheidsgeld (met als anchormen Grootverdieners als Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk) preken meer voor eigen parochie dan Luther, Calvijn en Paus Johannes ll  bij elkaar. Dag na dag worden dezelfde analytici en hofnarren ingehuurd om ons ervan te overtuigen dat iedereen buiten een grootstedelijke leefomgeving niet deugt, zwak, ziek of misselijk is, en op zijn minst een Klu Klux Klan puntmuts op heeft alvorens het schaap op de BBQ te leggen.  Het schaap van de democratie. Ontveld, onthaard en uitgebloed.

Ja, mijne heren van de Randstedelijke Arrogantie: U bent ziende doof en horende blind. Geef mij maar Michael Moore die het juist zag: één grote F*ck voor de arrogantie van de elite die denkt er nog steeds mee weg te komen. Het werd weggelachen als een goede grap. Het werd weggelachen als een goede grap. Het werd weggelachen als een goede grap. Maar niet serieus genomen of op waarde geschat.

Trump heeft verloren in ongeveer elke stad boven de 200.000 inwoners en gewonnen in alle counties met kleinere steden. Het "platteland" heeft het,  volgens het Amerikaanse kiesstelsel, ruimschoots gewonnen van de steden. Het boerenverstand en het onderbuikgevoel won het ruimschoots van het intellect en de zelfvergenoegzaamheid. Terecht of niet, maar zo zat het wel.

Luister nog één keer het gedicht van Nico Dijkshoorn terug, zoals vandaag uitgesproken bij De Wereld Draait Door, luister nog één keer naar het luide applaus van het publiek, kijk nog één keer naar de goedkeurende gezichten van de mensen aan tafel (die er ongeveer elke dag zitten), en u weet dat ook onze ondergang nabij is. De decadentie en arrogantie van de zelfbenoemde bovenklasse is spreekwoordelijk.

Het populisme wint terrein niet slechts door de "populus" maar vooral door de minachting daarvan. Dank!


Ps: dit was de reactie van Dijkshoorn via Twitter. Helaas kon ik niet reageren daar Dhr Dijkshoorn Dagtaak heeft geblokkeerd:

De wereld volgens Dijkshoorn:

https://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/366604


Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Henk Cox schreef op Donderdag 10 november:
Ja,arrogantie is een gevaar voor democratie. Elites veranderen niet, slechts als...

Ad de Jongh schreef op Donderdag 10 november:
Hoogmoed komt voor de val! Hoe dan ook

Maarten Brandt schreef op Woensdag 9 november:
Ton, helemaal in de roos, helaas. Ik ben ontredderd en wanhopig over wat zich zoal in de wereld in het klein en in het groot voordoet. Vanuit Suriname heb ik het allemaal met afgrijzen gadegeslagen vannacht. Onze beschaving, voor zover die er nog is, staat op het spel. De opstand der horden is werkelijkheid.

peter schreef op Woensdag 9 november:
Trump is geen Fortuyn, en Pim Fortuyn is geen Donald Trump, maar ik moest wel even denken aan de gemeenteraadsverkiezingen en de minachting van Ad Melkert..

Roos079 schreef op Woensdag 9 november:
Het zou zowel Pauw als Van Nieuwkerk sieren als ze een echte discussie aan zouden durven. Ze plukken al jaren uit dezelfde ruif waar het gaat om het uitnodigen van gasten. NPO1 als verlengstuk van de PvdA??

Irene schreef op Woensdag 9 november:
Lessen uit het verleden...........

Sjoerd schreef op Woensdag 9 november:
Hear, hear! Te genant voor woorden wat Dijkshoorn verkondigde. Ik ben evenals Dagaak verre van een voorstander van Trump, maar deze arrogantie sloeg alles!

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 7 minus 2?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2