Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Ik ben Jette Klijnsma van de PvdA en het interesseert me geen biet, over mantelzorg

Donderdag 24 april 2014

Mijn naam is Jette Klijnsma en ik ben aangesteld als staatssecretaris Sociale Zaken. Ik ben prominent lid van de PvdA en ik val rechtstreeks onder minister Asscher, ook lid van mijn partij, en samen steunen we onze partijvoorzitter H. Spekman.

U heeft op ons gestemd, geeneens zo heel lang geleden, vanuit de vooronderstelling dat wij het land weleens socialer zouden gaan maken. Immers, mijn partij, de PvdA koketteert met de sociaal-democratie. Wij stralen dat ook uit. Wij zijn het volk. Hans met de trui, ik met de hulpmiddelen en Asscher als een geflipte notaris. De PvdA is van alle markten thuis.

Wij doen ons uiterste best u in de waan te laten dat wij staan voor het Volksbelang. Toen ik aantrad als staatssecretaris en zag wat onze Diederik (Samsom) had uitonderhandeld met de VVD dacht ik aanvankelijk: "O, grote Grutjes." Nu echter, begin ik er lol in te krijgen. Het op de kast jagen en in verwarring brengen van "lotgenoten" en minderbedeelden in de maatschappij zie ik als een missie. En, eerlijk is braaf, ik ben daar goed in! Zo waarlijk helpe mij de democratie almachtig.

Neem nu de participatiemaatschappij: het is ons gelukt om binnen een maand of 16 de hele Nederlandse samenleving een loer te draaien. Bezuinigen op de zorg, het uitkleden van werknemers in de sector, het stimuleren van mantelzorg en nu, u gelooft het bijna niet, gaan we heerlijk korten op mensen die uit wanhoop hun zorgbehoevende ouder in huis nemen. Al zeg ik het zelf: we zijn slim bij de Partij. En het mooiste van alles is nog dat de staat er alleen maar aan verdient en dat de schuld en schande bij de gemeentes wordt gelegd. Snapt u het nog?

Het is simpel. "Wij", van de landelijke overheid schuiven alles door naar de gemeentes wat geld kost, en strijken landelijk op wat geld oplevert. Sociaal of niet sociaal, het kan ons geen biet schelen. Immers, zo langzamerhand zijn er steeds minder gemeentes in Nederland waar wij, als PvdA, nog bestuurlijke verantwoordelijkheid hebben...het lijkt wel een vooropgezet plan.


Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Ageeth schreef op Donderdag 29 mei:
goed verwoord, het zou zo maar uit haar mond kunnen komen. Want deze maatregelen zijn barbaars.

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 6 maal 1?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2