Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

NSS Top, in Den Haag, overdag de mannen, 's avonds de vrouwen

Zondag 23 maart 2014

Overleggen en vergaderen is hard werken.
En dan moet je niet afgeleid worden. Vrouwelijk schoon is uit den boze. De gemiddelde nucleaire onderhandelaar is een man, en die raakt dan de weg kwijt met alle wereldwijde gevolgen van dien.

Lunchen tijdens de NSS-top
Hier is rekening mee gehouden. Tijdens de top in Den Haag, de aankomende week, zullen de lunches alleen verzorgd worden door mannen. "Als er twintig mannen serveren en drie hoogblonde dames, dan verstoort dat het beeld," aldus hoofd-cateraar Van der Linde. Hoogblonde dames staan er immers om bekend veel los te maken bij nucleaire specialisten en politici van naam en faam. Die kun je maar beter weren: "Het gaat immers om de veiligheid van ons allen!" Van der Linde windt er geen doekjes om.

Wat de heren 's avonds doen is hun eigen zaak. Het is een publiek geheim dat de call-girls uit Den Haag en omgeving al weken volgeboekt zitten. Er schijnt nu ook geronseld te worden in gemeentes als Katwijk en Noordwijk, alwaar President Obama zijn tijdelijke residentie heeft. "Als ze maar op tijd gaan slapen, het is de volgende dag weer vroeg opstaan, en aan brakke mensen heeft niemand wat!"

Discretie geboden, dat is het motto tijdens de top. "Wat we hier bespreken en doen is niet voor iedereen bestemd," derhalve zijn alle toegangswegen afgesloten, wordt het luchtverkeer boven Den Haag afgesloten en zullen zelfs de meeste bruine cafés dicht zijn voor het publiek.

De organisatoren van het besloten feestje hebben echter over het hoofd gezien dat Den Haag langzamerhand politiek-moe is. "Ze doen maar, als ik er maar geen last van heb," is een veelgehoorde uitspraak. "En wat die dames betreft: Als de prijzen na de top maar weer richting het normale niveau zakken, want dit is me echt te gortig!"
Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Anke schreef op Woensdag 26 maart:
Het is wel weer goed voor de economie gezien de hanselsbetrekkingen. Wie investeerd creeerd mogelijkheden. Dit ter aanvulling op voorgaande reactie, Succes met de vlg dagtaak.

peter schreef op Zondag 23 maart:
Het valt ook niet mee, twee dagen van huis...

Anke schreef op Zondag 23 maart:
Ja ja als je aanzien hebt hoort het kennerlijk bij Het Feestje! Hoop dat ieder zijn hoofd koel houd. En wie mag het betalen,t,is zoete lieve Belastingbalertje! Leven de transparantie!

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 6 maal 2?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2