Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

De uittocht, columnisten, partijleden, financiers, kiezers en sympathisanten Tabee Wilders

Zaterdag 22 maart 2014

De grote uittocht is begonnen.

De uittocht der verbaasden. De uittocht van mensen die zijn lef bewonderden, zijn humor, zijn recht-door-zee mentaliteit. De uittocht van naïevelingen. De uittocht van mensen die dachten dat het allemaal wel niet zo'n vaart zou lopen. Die bleven geloven in de kracht van de vrijheid van meningsuiting en dat het debat de krachtigste manier is om zin van onzin te scheiden.

De uittocht is begonnen. Van opportunisten. Van mensen die op hun klompen aanvoelen dat het niet langer handig is voor hun loopbaan om de grote enge boze man te blijven volgen. De uittocht is begonnen.

Kamerleden, gemeenteraadsleden, leden van de Provinciale Staten. De aankomende dagen zal de teller oplopen.
Financiers: inmiddels heeft de grote Amerikaanse geldschieter Daniel Pipes, afstand genomen van de "tactiek" van Wilders.
Columnisten: in de Volkskrant komt columnist Jonathan van het Reve met een openbare zelfkritiek.
De Media: in open brieven en commentaren buitelen de media over elkaar heen om afstand te nemen wat er gebeurd is in het donkerbruine café in Den Haag.

Wat de kiezers gaan doen is onduidelijk. Zo af en toe zien we dappere mensen die voor de camera durven te zeggen dat ze spijt hebben dat ze hun stem aan Wilders hebben gegeven.

Ik voel niet mee met de opportunisten (ze hadden het eerder moeten weten!), ik voel niet mee met de financiers (de eerst dollar die ze gaven was al een dollar aan haatzaaien), ik voel niet mee met de columnisten (ze worden betaald om na te denken en dat op een aardige wijze op te schrijven).

Wel voel ik mee met de mensen uit Den Haag en Almere die nu zielig en sneu voor de camera moeten toegeven dat ze op Wilders hebben gestemd en daar nu spijt van hebben. Mensen die jarenlang een rad voor de ogen is gedraaid dat het allemaal wel meeviel. Dat Wilders een keurige gekozen volksvertegenwoordiger is die vrijheid van meningsuiting heeft. Mensen die jarenlang geloofd hebben dat als zelfs Rutte met hem wil samenwerken, als zelfs internationale financiers de partij steunen, als zelfs columnisten hem verdedigen, als zelfs de leidende Media hem steunen, zij daar hun stem met volle overtuiging aan konden geven.

Het is nu klaar en over. Het einde van het Wilders-tijdperk oude stijl. Voor wie nu nog blijft, is het te laat.

De puinhopen van bruin worden opgeruimd. De bewaking van Wilders kan worden opgeheven. Er zal immers geen hond meer zijn die nu een laffe symbolische en onnodige daad wil stellen. Hij had het zelf al gedaan en nu helemaal: Wilders is verleden tijd.
Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 7 maal 1?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2