Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

De strafbare illegaal, zoet en zuur en de slob van Teeven

Donderdag 27 februari 2014

Arie Slob doet van zich spreken: "Ben je helemaal mal, Fred Teeven!" En Arie heeft gelijk. Teeven is mal. Zo mal als het maar zijn kan, maar wel slim, slimmer dan Arie en slimmer dan de PvdA.

Arie heeft een geweten. Dat siert hem. Maar Arie is samen met wat andere lokale partijen uit het Nederlandse taalgebied wel verantwoordelijk voor de instandhouding van dit kabinet. Een kabinet dat slobbert en kwakkelt. Een kabinet dat je doet vergeten dat naast de VVD ook de PvdA een aantal ministersposten bezet. Een kabinet dat onder het mom van de participatiesamenleving de zorg verkwanselt, werklozen onder dwang oud papier laat ophalen (en wegbrengen), met behoud van uitkering. Een kabinet dat liegt over afluisterpraktijken en het een schande vindt (bij monde van de perswoordvoerder van het kabinet, D. Samsom) dat andere partijen zoals de lokalen '66 daar aanstoot aan nemen.

Arie vond het allemaal best, tot vandaag. Arie gooit aan de vooravond van de lokale gemeenteraadsverkiezingen zijn kont tegen de kribben: "Tot hier en niet verder! Het dondert niet wat eerst komt, het zoet of het zuur! Maar de maat is vol."

Exact zoals Teeven, de sluwste vos uit het kabinet, het bedoeld heeft. Geen haar op het hoofd van Samsom dat eraan denkt het Teeven nu moeilijk te maken. De PvdA wordt door Slob gemangeld, niet Teeven.

Natuurlijk heeft Slob gelijk. Dat vindt Diederik ook, dat vindt Plasterk ook, zelfs Ascher en partij-kleermaker Spekman vinden dat. Geen twijfel over mogelijk: het strafbaar stellen van illegalen druist in tegen elk gevoel van menselijkheid.

Toch zal de PvdA zwijgen, toch zal Arie het verwijt gaan krijgen niet betrouwbaar te zijn als onbezoldigd coalitielid, de VVD, dus Teeven, zal het hoofd rechthouden en met een stem, alsof hij de uitvinder van de wetten der logica zelve is, verklaren dat er geen twijfel over mogelijk is: illegaal is illegaal en wie hier geen papieren heeft, hoort hier niet thuis.

De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn begonnen. En weer zijn de progressievere partijen al voortijdig op een 1-0 achterstand gezet. Door een eigen doelpunt.


meer over Teeven (en de 250 uit Syrië)
Ik heet Samsom en mijn naam is Haas


Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Ad schreef op Donderdag 27 februari:
Zo eigen doelpunt ja, maar die linkse directe van jou moet hard overkomen, of is het een rechtse.

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 6 plus 2?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2