Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

De hondenuitlaatplaats, het park en de mannen

Donderdag 5 december 2013

Mevrouw Dagtaak wandelt graag. Met de hond. Ook als ze soms minder graag wandelt, dan wandelt ze toch. Omwille van de hond. Honden moeten lopen. En de hond die wij hebben helemaal. Het liefst op de hei, in een bos of in een park. De hei en het bos vergen een autorit, dus meestal kiest ze voor een park. Dichtbij is er een.

Parken vergen onderhoud. Dat weet iedereen. Een park zonder onderhoud wordt weldra een bos of een rommelige hangplek die steeds rommeliger wordt. "Ons park," want zo noemen we het, wordt onderhouden. Door een groep mannen die van onderhoud kaas hebben gegeten maar zich snel overgeven aan groepsgedrag. Dat zit in hun aard. Doet de een iets wat de ander leuk vindt, dan doet de ander het ook. Je ziet zelden dat ze alle drie met iets anders bezig zijn.

Vorige week stond hun auto midden op het pad waar de honden vrij mogen lopen. Voor honden geen probleem. Voor mensen ook niet, die lopen er wel om heen. Het absurde was, althans zo rapporteerde mevrouw Dagtaak mij tijdens het avondeten, dat de mannen alle drie (op klaarlichte dag) een dutje deden in de auto. Niet even, maar minsten twee uur lang. Wat mijn vrouw twee uur in het park deed, is mij nog steeds een raadsel, maar ze komt altijd vrolijk terug, dus waar zou ik me druk om maken ... .

Vandaag kwam ze echter minder vrolijk terug, enigszins 'upset' zelfs. Dit is niet haar uitdrukking, maar zo interpreteerde ik het. De drie mannen die vorige week nog sliepen tijdens werktijd hadden nu een andere middagverpozing. Op hetzelfde pad waar eerst nog rustig werd geslapen, werd nu hun mannelijkheid getoond. Waterend en wel. Tijdens het urineren werd er luidruchtig gelachen en nogal wilde, wat schokkende bewegingen met het onderlichaam gemaakt. Het schokken en het lachen duurde langer dan dat een gewone plas duurt. Ze hadden feest met zijn drieën.

Het park wordt vooral bewandeld door vrouwen met honden en bereden  door kinderen op weg naar school met een fiets. Geen plek voor feestende mannen met schokkende bewegingen die graag laten zien dat ze een man zijn.

Mevrouw Dagtaak overweegt binnenkort een ander park voor de hond. Dat zou jammer zijn. Het moet toch in deze tijd niet zo moeilijk zijn om personeel te vinden dat in staat is om de werkzaamheden op een gewone manier uit te voeren?

En de honden? Die lusten hier geen brood van.


Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Josien Haitsma schreef op Donderdag 5 december:
Ik was op.afstand hier getuige van,.De drie mannen stonden een stukje verderop erg Luidruchtig te lachen en te schreeuwen,, ze hadden schijnbaar erg veel plezier.Het gevoel van afkeer overviel mij en ik ging daarom een andere kant op.Heel blij, dat ik de show van hun mannelijkheid gemist had, kwam ik een ontzette mevrouw dagtaak tegen, die mij met afschuw dit verhaal vertelde.

De reactiemogelijkheden zijn gesloten.
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2