Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Vakantiegeld , te weinig voor de vakantie , te veel om te sparen, koop een boek

Zaterdag 1 juni 2013

Ga niet naar zeeVakantiegeld is ouderwets, maar wel lekker. Voor de mensen die het krijgen. ZZP-ers, ondernemers en freelancers krijgen het niet, maar bijna iedereen met een loonstrookje is deze maand blij verrast met een extra bijschrijving.

Het was in het nieuws. Het vakantiegeld is niet genoeg om de verre reizen te kunnen bekostigen. Het was ook in het nieuws: het vakantiegeld op de spaarrekening zetten levert veel te weinig op. Tja, het lijkt erop dat ZZP-ers, ondernemers en freelancers de enigen zijn die tevreden op de maand mei terugkijken. Zij krijgen niks en hoeven zich dus ook nergens druk om te maken.

Als Nederlanders kunnen klagen, dan doen ze het. Ook U en Ik. Als we iets krijgen dan zijn we er ontevreden over, krijgen we niets dan is het ook niet goed.

De oplossing ligt voor de hand. U gaat wat kopen van het vakantiegeld. Ja, gewoon naar de winkel. De winkelier, zonder vakantiegeld, blij, en u blij met de aankoop; het schijnt nog goed te zijn voor de economie ook. Om het feest helemaal compleet te maken koopt u bijvoorbeeld een boek. Een boek over een land of streek waar u graag heen zou willen gaan, maar wat net niet lukt van uw schamele mei-bonus.

In plaats van de schemerlamp zet u de parasol in de huiskamer onder de lichtbron, twee longdrink-glazen met een rietje op het bijzettafeltje, benen languit op bank en op de achtergrond vreselijke muziek zoals dat bijna altijd uit de luidsprekers wereldwijd op de boulevards klinkt.

Om het nog maller te maken zet u voor een paar dagen de verwarming extra hoog (de paar tientjes die dat kost kan best af van uw royale vakantie-uitkering). "Heet he," "Ja, schat, blij dat de vakantie er bijna op zit." "Zullen we nog wat inschenken?" "Ja, eerst het hoofdstuk uitlezen."

De vakanties komen eraan. Weer of geen weer, we gaan het thuis gezellig maken. En we steken er nog wat van op ook.

De vakantieleestips koopt u natuurlijk bij uw favoriete boekhandel (krijgt geen vakantiegeld) of via de link hieronder (Dagtaak krijgt ook geen vakantieuitkering). Iedereen blij, en U het meest. Sparen kan altijd nog.
ps: Zelf nu De lessen van mevrouw Lohmark aan het lezen, een must voor iedereen die lesgeeft, en eigenlijk ook voor iedereen die ooit les heeft gehad.


Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 4 maal 2?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2