Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Stevie Nicks van Fleetwood Mac gaat met pensioen, 65 jaar, You can go your own way

Zondag 26 mei 2013

Ik durf het nu te bekennen. Toen ik vijftien was, was ik verliefd op Stevie Nicks, van Fleetwood Mac. En niet zo'n beetje ook. Dat Stevie (toen al) dertig was, wist ik niet.

Jongens van vijftien maken zich niet druk om leeftijden, en dat is maar goed ook. Meisjes van hun eigen leeftijd zijn onbereikbaar, die vallen op jongens van achttien. Daar kan je niet aan tippen. Die hebben baardgroei, zijn langer, weten van de hoed en de rand en hebben een nonchalante uitstraling, zeker ten opzichte van minder-jarigen.

Jongens van vijftien moeten het doen met dromen, met stille verlangens en zijn veel romantischer dan de omgeving denkt.

Stevie Nicks was ideaal om bij weg te dromen. Haar elfjesachtige uiterlijk maakte het er alleen maar beter op. De hoed gaf extra cachet. Haar stem was zwoel en stevig tegelijkertijd en de tekst die ze zong was goed: "You can go your own way". Dat gaf hoop.

Dat het een en al overspel, list en bedrog was binnen de band, dat wist je toen nog niet, al had je dat kunnen vermoeden door de titel van het album "Rumours".

Stevie is vandaag jarig. 26 mei 2013, Stevie gaat met pensioen. Ze wordt vijfenzestig. Ze treedt nog steeds op, met dezelfde hoed, en dezelfde zwoele stem. Jammer. Ik aarzelde even, binnenkort komt ze naar Nederland, zal ik gaan? Ik weet zeker dat de jongens die toen achttien waren, er ook bij zullen zijn. Ik heb er dus niets te zoeken.Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Dagtaak schreef op Zondag 26 mei:
Prachtig Hannes, dank!!

Hannes Minkema schreef op Zondag 26 mei:
Excuus, LS-nummer moet natuurlijk BN-nummer zijn (Buckingham Nicks).

Hannes Minkema schreef op Zondag 26 mei:
Stevie Nicks was natuurlijk nog heel wat onbereikbaarder dan die meisjes van 15 uit je klas :-) Maar had dan wel weer het voordeel dat je onbeperkt en gevaarloos van haar kon dromen. Inderdaad, wat een prachtige meid, die zong als geen ander. Op 'Go Your Own Way' zingt ze trouwens de onderstem, dus *onder* Lindsey! Ik hoop dat je destijds al hun fantastische LP "Buckingham Nicks' had ontdekt, dat moet wel helemaal feest geweest zijn voor je jeugdige zinnen. Als cadeautje hier een YT-video met een schier onbekend LS-nummer en een fraaie reeks foto's van de heldin van onze jeugd: http://www.youtube.com/watch?v=L7KmjIqE7Bw

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 5 maal 2?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2