Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org
Overzicht week 40: 30 september tot 7 oktober 2012

De stekker van Heleen Weening, Jolande Sap en het verdriet van Groen Links

Zaterdag 6 oktober 2012

Dit kan er nog wel bij. Na Kunduz, het Kunduz Akkoord, het BAM offensief en het falen van de kandidatencommissie in de strijd tussen Dibi en Sap, de verkiezingsuitslag, nu het vertrek van Jolande Sap uit Groen Links nadat Heleen Weening de stekker eruit heeft getrokken.

Natuurlijk heeft Heleen Weening gelijk. Al willen "we" dat niet toegeven. Jolande kon geen potten breken bij de kiezers en de partij is volledig de weg kwijt.

Natuurlijk heeft Heleen Weening niet gelijk. Jolande Sap had net het volledig vertrouwen van de partijtop gekregen en lopende het onderzoek van Andree van Es naar de dramatische verkiezingsuitslag is deze actie van Weening bi...Love me do, the Beatles, 50 jaar jong

Vrijdag 5 oktober 2012

Je moet je niet verbazen als je op 5 oktober 2012 de hele dag doodgegooid wordt met "Love me do" van the Beatles. Het liedje van de jongensband is deze dag 50 jaar oud, of jong, net hoe je er tegenaan kijkt.

T-shirts, nieuwe releases, speciale uitzendingen, mini-seminars, spreekbeurten, columns, bijlages, feesten, bijeenkomsten: om Love me do kom je niet heen.

Of je wilt of niet de hele dag zal het door je hoofd galmen, vast een voorproefje?Moeite met meezingen? Hieronder de integrale tekst, inclusief Whoa.