Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Marcel de Graaf, PVV en de Kersttweet en de Sint Jozefkerk

Zaterdag 1 december 2012

(In de titel is een fout geslopen: Marcel de Graaff is vanzelfsprekend met dubbel "F", ere wie ere toekomt, om die reden is het artikel herplaatst en heeft deze versie de datum van 1 december meegekregen ipv 27 december)

In de Eerste Kamer zitten wijze mensen. Zij behoeden de Tweede Kamer voor dwalingen en waan van de dag. Een wet is pas wet als de Raad der Wijzen er zijn toestemming aan heeft gegeven. Dat is prettig en zo blijft Nederland ook onder een dubieus bewind leefbaar.

Althans zo luidt de theorie. Want ook in de Eerste Kamer kunnen onbenullen hun zetel krijgen. Een onbenul op straat is nog niet half zo eng als een onbenul die zich met wetgeving bemoeit. Zeker als die onbenul zich omringt weet door meerdere onbenullen.

Onbenullen die twitteren zijn er veel. Van de meeste onbenullen valt het niet op. Niet dat ze twitteren en niet dat ze onbenullig zijn, hun tweets worden genegeerd of achteloos over het hoofd gezien.

Anders is het met tweets van mensen die uitverkoren zijn om het land te vertegenwoordigen of om de wetgeving in het land in goede banen te leiden. Hun tweets mogen en moeten gelezen worden. Al is het maar om kiezers voor evengrote onbenulligheid te behoeden.

Eerste Kamerlid Marcel de Graaff (PVV) tweet graag. Vooral tijdens de feestdagen. De meeste tweets zijn retweets en soms komt hij zelf op een ludieke gedachte. Lees mee (geplaatst 26 december tegen 13.15):


Ik mis de AK47 in het plaatje RT “: Ook de gebedsruimte van de wordt steeds beter:

Het plaatje is meegetweet door Marcel de Graaff als antwoord op een bericht van De Vluchtkerk waarin momenteel
100 uitgeprocedeerde asielzoekers tijdens de wintermaanden onderdak vinden.

Marcel de Graaff is een groot kenner van wapens. Een AK47 is een automatisch geweer dat onder meer door terroristische organisaties wordt gebruikt. Marcel heeft de link te pakken: kennelijk zijn in zijn ogen mensen die hun land om wat voor reden dan ook ontvlucht zijn om hier een bestaan op te bouwen terroristen.
Het kan een grap zijn van onze senator. Maar dan wel een heel onbenullige. Laten we hem en ons land met spoed verlossen van volgende onbenulligheden en een afzettingsprocedure beginnen. dat lijkt me voor iedereen het veiligst. Uitzetten kan altijd nog.
Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

sebieren schreef op Donderdag 27 december:
Natuurlijk denkt Marcel de Graaf niet aan schieten op anderen.Aub niet vergelijken met terroristen d.i. pas gevaarlijk.

De reactiemogelijkheden zijn gesloten.
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2