Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Laatste Catshuisoverleg? Breuk in Coalitie

Zaterdag 21 april 2012


Deze Dagtaak is een kopie van de Dagtaak vanmorgen met als toevoeging dat de onderhandelingen inderdaad zijn stukgelopen.
Om 16.15 persconferentie.Heldere CDA geluiden : "Daar zal je maar aan moeten wennen."
(L.Stassen vs M.van Helvert)

De middag was al verrassend, de dag eindigde zo niet nog verrassender. Het CDA was duidelijker dan ooit "we laten ons niet piepelen" en een helder CDA-lid-watcher weet het zeker: "De breuk in de coalitie is definitief".

nieuws vandaag: lees ook Patrick Brouns CDA Noord Groningen

PG Kroeger, onthoudt die naam, is de schrijver van het boek met de veelgeprezen titel "De Rogge staat er Dun bij" (over macht en verval bij het CDA). Nee, dit boek is niet net uit. De Rogge staat er al meer dan 10 jaar dun bij, het verscheen al in 2001. Sinds gisteren lijkt de rogge krachtvoer te hebben gekregen. Bijna uit het niets kwamen er heldere geluiden uit het CDA kamp.

Eerst in Limburg waar de CDA fractie bij monde van Martijn van Helvert duidelijk maakte dat hij vond dat de PVV alle grenzen had overschreden. Na de gênante opstelling van deze partij bij het bezoek van de Turkse president Gul had het CDA haar coalitiepartner ter verantwoording geroepen. Na lang stilzwijgen van Stassen durfde zij het aan om het CDA te laten weten dat ze "daar maar aan moeten wennen". Immers, zo moet zij gedacht hebben: "In Den Haag zijn ze al lang aan schofferingen en gênante vertoningen gewend, dus waarom kan dat hier niet."

Het CDA, zoveel is eenieder wel bekend inmiddels, trok de stekker eruit. "Limburg is geen politiek, maar carnaval," iets in die woorden heeft Wilders nog toegevoegd om daarna te twitteren: "Oude regentenpolitiek van het CDA".

Na deze verfrissende actie van het CDA, je moet het lef maar hebben om tegen de meest invloedrijke partij van het Catshuis tekeer te gaan, was het nog maar een paar uur wachten op meer verfrissing vanuit het CDA. JP Kroeger, de man van de rogge, was te gast bij Pauw en Witteman. Zijn openheid, helderheid en humor maakte in een keer Verhagen, Buma en Bleker overbodig. "Het kabinet valt, en snel. Het is over en uit, de beer is los," hij weet het zeker. Pauw probeerde nog even aan te halen hoe gemoedelijk de Catshuisgangers samen veelvuldig thee drinken, roken en fietsen.

"Als je drie maal per week bloemen meeneemt voor je vrouw, dan wordt ze vanzelf achterdochtig, " repliceerde Kroeger letterlijk. We wisten het zeker; met deze man valt niet te spotten. Mocht het CDA nog op zoek zijn naar een verfrissende lijsttrekker dan heeft hij zich flink kandidaat gesteld. De verkiezingen zijn in aantocht. Samsom, maak je borst maar nat.

Fragment Kroeger bij PenW (even door de eerste 10 seconden PenW reclame heenbijten)


Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 7 maal 3?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2