Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

vraagMP, Rutte, IQ en het fatsoen

Dinsdag 10 januari 2012

#VraagMP: hoeveel geld is er de afgelopen week verspild aan non-ideeën en onzinnige kamervragen?

We zijn net een goede week in het nieuwe jaar en nu al is er voldoende materiaal voor een avondvullende oudejaarsconference. Maarten van Rossum had gelijk toen hij zei dat je nauwelijks iets hoeft te verzinnen om een goede grap te maken. Het is voldoende om de werkelijkheid weer te geven. Die is eigenlijk al te absurd voor woorden.
Hoogtepunt tot nu toe is natuurlijk de ophef over de hoofddoek van Beatrix, voldoende materiaal voor een fiks aantal goede grappen is ook het gedoe om de fake-accounts van politici en andere BN-ers. Nu houd ik er zelf helemaal niet van als andere mensen zich voor gaan doe als een ander. Ik snap dat het als "grappig"bedoeld is, maar ik vind het voornamelijk verwarrend. Het gedoe dat Mark Rutte en de RVD er van maakte is echter ronduit kinderachtig te noemen. Het tegenoffensief van Rutte daarentegen slaat alles.

Voor wie geen twitter heeft: Mark Rutte heeft gisteren het prachtige idee opgevat om in beter contact te treden met het volk. Het is vanaf gisteren mogelijk een vraag stellen aan onze Minister President. Jawel! We mogen een vraag aan hem stellen. Dat is fijn. Om ervoor te zorgen dat alle vragen op het wereldwijde web niet zoek raken moeten we voordat we onze prangende vraag stellen er een "#"voor plaatsen. Dus zoiets als " #vraagmp laten de kamerleden zoveel etensresten achter in de kamer waardoor er een muizenplaag is ontstaan? " of  "#vraagmp wordt Nederland niet steeds achterlijker nu er ook bezuinigingen zijn aangekondigd voor mensen met een lager IQ" . Of " #vraagmp is het Darwinistische Survival of the Fittest de leidraad achter de kabinetsbeleid".

Vragen zat zijn er te verzinnen, en die worden ook gesteld. Inmiddels zijn er al duizenden gesteld en onze MP heeft aangekondigd "een aantal vragen uit die lijst" aanstaande vrijdag te zullen gaan beantwoorden. Dit heet transparantie, democratie en een stem geven aan het volk!

In de Dagtaak van gisteren noemde ik de kamervragen van de PVV over Beatrix belachelijk en vooral onzinnig, dit PR-offensief van onze eigen, van alle Nederlanders, Mark Rutte, slaat alles. We dalen af naar een bedroevend niveau. Een niveau dat we het liefst maar niet in een IQ moeten gaan uitdrukken.
Ik maak me sterk dat wanneer we drastisch bezuinigen op de PR-afdelingen die dit soort idiotie verzinnen, als we gaan bezuinigen op kamerleden die onzinnigheid als prioriteit in hun vaandel hebben, als we bezuinigen op de spionnen van de RVD die de hele dag door fake-accounts najagen, dat we dan een paar centen overhouden om dat te doen waar een fatsoenlijk land toe verplicht is:

Mensen met een te laag IQ om in de kamer te komen een fatsoenlijk en zinvol leven te gunnen.


(heeft u geen twitter en wilt u toch een vraag stellen: stel hem hieronder als reactie, ik zal ze bundelen en zorgen dat ze voor vrijdag bij onze MP terecht komen, al dan niet met een Hash-Tag)

Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Gerrit Riezebos schreef op Dinsdag 10 januari:
Quote Een niveau dat we het liefst maar niet in een IQ moeten gaan uitdrukken. Unquote En zeker niet hardop, want de Friezen zouden spontaan de rayonhoofden bijeen roepen

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 6 maal 1?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2