Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Ajax, Lyon, de Knipoog , Omkoping en de kliklijn van de FIFA

Donderdag 8 december 2011

Het zou geen spannende avond worden, aldus Youri Mulder, voor de aftrap van Ajax tegen Real Madrid. Drie hele wedstrijdpunten meer en een voordelig doelsaldo van zeven ten opzichte van de rivaal Olympique Lyon. "Gewoon lekker kijken, en ongeacht de uitslag is Ajax al geplaatst voor de laatste zestien van de prestigieuze Champions League." Youri was ontspannen, Van Halst twijfelde nog en vond het de moeite waard om toch te volgen wat er in Zagreb gebeurde waar de lokalen tegen Lyon moesten aantreden. Tot aan de rust was alles normaal. Ajax stond logisch achter tegen de tweede garde van Real Madrid, twee loepzuivere goals van het beursgenoteerde Ajax werden afgekeurd. Niets nieuws onder de zon. Vlaggenisten maken vaker zure en dure fouten. Johan Cruijff zat op zijn vertrouwde plek een broodje Kebab te eten en in de veertiende minuut van de wedstrijd werd ritueel zijn naam gescandeerd. Enige smet was dat juist op dat moment Real Madrid scoorde. Alsof het de wraak op Barcelona was.
In Zagreb een keurige 1-1 op het scorebord en Ajax zou zich fluitend bij de beste 16 van Europa voegen.
Op de hoofdtribune werden de miljoenen die Ajax daardoor zou incasseren al uitgegeven. Wellicht een klein dividendje voor de toch al treurig bediende aandeelhouders?

Wat er in de rust gebeurd is in Zagreb is onbekend. Maar in een razend tempo viel daar het ene doelpunt na het andere voor Lyon. De Kroatische verdediging was zo lek als een mandje, en Vida, een Kroatische verdediger leek zoveel pret te hebben tijdens het potje dat hij een gulle knipoog gaf aan de spits van Lyon na het verlossende doelpunt waarbij niet Ajax maar Lyon zich zou plaatsen bij de laatste 16.
Het gebeurt niet vaak op het hoogste niveau dat wedstrijden met een dergelijke monsterscore ( 1-7) worden afgesloten. Op AD.Nl staan foto's waarop Vida een lokaal gokkantoor verlaat en vast niet om een kopje koffie te drinken. Het zegt allemaal nog niks, maar frappant is het wel. Omkoping? Belchinezen? Goksyndicaten? Wie het weet mag het zeggen.

En het mag gezegd worden. De FiFa maakte nog geen 3 maanden geleden bekend dat er een anonieme kliklijn geopend is voor omkopingsschandalen en gokverhalen.

Even Blatter bellen lijkt me dus, die man is pas echt te vertrouwen.Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 6 plus 1?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2