Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Prins Carnaval 11-11-11 en de verdwenen sleutel

Vrijdag 11 november 2011

Vandaag is het de 11-11-11 . De elfde van de elfde van de elfde. Gekker dan vandaag zal het voorlopig niet worden. De belangrijkste nieuwsfeiten van de dag.

Als de voorspellingen juist zijn krijgt Prins Willem I Holleeder vandaag in Dommelbaorzadurp de sleutel aangereikt. Hij moet eerst nog even gekozen worden later op de dag, maar naar het schijnt is de concurrentie uitgeschakeld en staat hem niets meer in de weg om de narrenraad van Vught voor te gaan zitten. De sleutel is inmiddels wel al vrijgegeven.

Prins Geert II uit het aloude Venlo (Valuas- niet te verwarren met Valutas) heeft de eerste beleidsvoornemens reeds gemaakt. Vanaf 11-11-11 tot aswoensdag mogen alle consumpties in Nederlandse Guldens worden afgerekend. "Wel oppassen met drank", zo waarschuwde hij, "Vol is vol!"

Het grote nieuws komt uit Maastricht. Prins Gerd II zal zijn glorieuze terugkeer maken. Zijn hoofddeksel ,versierd met veren van de Angolese blauwfazant, zal tot na de carnaval in het officiële wapen van de stad prijken. "Wat te doen bij een nationale kater?" zo vroegen we hem. "Bulgaarse yoghurt natuurlijk!", verder was hij niet voor commentaar bereikbaar.

Maxime Verhagen eveneens uit Maastricht is net niet verkozen tot Prins, hij zal een prominente rol krijgen in de narrenraad. Opmerkelijke uitspraak van hem: "Wij geloven heilig in het getal elf, wat ons betreft: geen zetel meer!"

Prinses Edith Schippers, afkomstig van boven de rivieren, zal worden gedoogd als Prinses, het gerucht gaat dat dit te maken heeft dat een prinses uit de Domstad niet mag ontbreken. Zwervers, zotten en buitenlui zullen tot het vroege voorjaar op een schamel rantsoen van medicijnen worden gezet. "Hoe gekker het wordt met carnaval hoe leuker op straat". Zo luidde haar eerste woorden na de inauguratie.

Dagtaak houdt vandaag het knotsgekke nieuws bij. Houdt de website in de gaten voor updates.

Tot zover, Alaaf!


Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Marloes schreef op Vrijdag 11 november:
"Wij geloven heilig in het getal elf, wat ons betreft: geen zetel meer!" ..Daar wil ik het glas wel op heffen, proost!

Gavi Mensch schreef op Vrijdag 11 november:
Brillant stukje, jouw blogstuk is het enige echte volksvermaak, het meer intelectuele dan. Ik heb Geert en Gerd en Maxim wel horen roepen Aleave ipv dat andere;-) Bravo.

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 6 minus 3?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2