Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

HEMA , Gratis taart, Spekman en de kracht van Twitter

Vrijdag 4 november 2011

Voorproefje dagtaak morgen over Hans Spekman met mooi filmpje van Van Muiswinkel


Over naamsbekendheid had de HEMA al nooit te klagen. De HEMA is een begrip. Wil je weten waar die mooie kleine speciaalzaak in klassieke muziek zit, of ben je op zoek naar het café waar je een afspraak hebt, tien tegen één dat je geleid wordt naar de HEMA, en dan rechtsaf, of juist er tegenover. Op zoek naar goedkoop ondergoed, sokken of goedkope vleeswaren? Juist.
Dat je ook online kunt winkelen bij deze winkelketen is minder bekend. Tot gisteren. Een (bewuste?) fout op de winkelsite waarin een heerlijke bosvruchten clafoutis voor € 0 te bestellen ging gisteravond als een lopend vuurtje over het internet, en dan met name via Twitter. Urenlang was het een zogenaamde Trending Topic en dat zorgt voor minstens duizenden, wellicht tienduizenden extra bezoekers. Een fantastische PR. Kosten voor de reclamecampagne: nihil.

De HEMA had echter niet op de gretige, hongerige en ludieke twitteraars gerekend. Miljoenen taarten zijn er besteld door duizenden mensen. Een klant schijnt er zelfs twee miljard besteld te hebben. Voor elke wereldburger een kwart taart. Niet misselijk!
De HEMA heeft van alle bestellers het mailadres, het ligt niet voor de hand dat al die miljoenen taarten gebakken en afgeleverd zullen worden. Wel laat de HEMA weten dat er naar een oplossing wordt gezocht en er "iets" moet worden gedaan als tegemoetkoming. De marketing"fout" zal zich dan terugbetalen. Een ludieke bosvruchten clafoutis per mailadres wordt afgeleverd en iedereen tevreden.

De gevolgen voor de HEMA zullen naar alle verwachting beperkt blijven, maar wat is het gevolg voor Twitter? Een beetje marketeer wist het al, maar nu helemaal. Zet het woord gratis in je "hashtag" # en het publiek naar je site zal zich vermenigvuldigen. Twittermarketing bestaat al, maar de stunt van HEMA zal de boeken ingaan.

Een ding moet je de jarige HEMA nageven, ze gaan met de tijd mee, gefeliciteerd!

Morgen gratis column op https://www.dagtaak.org en dan over de zegetocht van Spekman.


Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Martijn schreef op Woensdag 9 november:
Hoeveel lieren heeft zo'n boot?

Gavi Mensch schreef op Vrijdag 4 november:
@ Thierelier moet zijn @Thierelierelier ;-)

Gavi Mensch schreef op Vrijdag 4 november:
Hongerige twitteraars zullen er niet veel bijgezeten hebben, ludieke en gulzige (gretige)wel. De ludieke actie van @Thierelier om de gratis taarten te schenken aan de voedselbanken, vond best veel navolging. Pie for the Poor zou dus idd een ludieke actie zijn! Mijn columns, die ik blogschrijfsels noem, zijn ALTIJD gratis, moet ik voor deze nog betalen? ;-)

De reactiemogelijkheden zijn gesloten.
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2