Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Britt Dekker, Marcel van Dam, Wendy van Dijk en de heren van DWDD

Donderdag 3 november 2011

Marcel van Dam heeft Britt Dekker ontdekt. Of hij is een trouwe lezer van Playboy of hij kijkt regelmatig naar De Wereld Draait Door. In zijn vlammende column van drie november in de Volkskrant ontziet hij het CDA niet. Bleker wordt op zijn nummer gezet, Leers krijgt ervan langs, en het partijbestuur van het CDA wordt ervan beticht een zodanige resolutie over Mauro te hebben opgesteld dat iedereen tegelijkertijd blij was met de uitkomst van de stemming als verbijsterd. Zelfs Britt Dekker, volgens Marcel van Dam, snapte dat het een reuze truc was van het CDA. "Nog elf zetels te gaan" concludeerde Marcel, dan is het over en uit met het CDA. Dat snapt zelfs Britt wel.

Verder geen woord meer over Britt Dekker. Ze wordt even aangehaald alsof iedereen direct weet waar we het over hebben. En dat is dan waarschijnlijk ook zo. Zelfs ik, als fervent vermijder van de commerciële omroepen (op Voetbal International, de Televizierring Winnaar 2011 na) , ken Britt. Niet haar naam, nu wel, maar wel haar uitstraling, haar lach, maar vooral het effect dat zij heeft op heren als Matthijs van Nieuwkerk en Giel Beelen. Ik heb haar nu of twee of drie keer gezien bij DWDD, en alle keren tegelijkertijd in de uitzending met Giel. Dat kan geen toeval zijn. De stem van Giel wordt zachter, hij gaat duidelijker formuleren, en doet er alles aan om zo begrijpelijk mogelijk over te komen. Matthijs kijkt over de schouder van Giel mee of alles wel aankomt bij Britt. Zo niet, dan helpt hij haar. Een en al compassie en begrip. Mooi.

Haar status als nationaal symbool Dom Blondje wordt niet alleen gekoesterd en in stand gehouden maar ook gebruikt. Zelf denk ik dat ze een rol speelt en dat ze aan het eind van het jaar haar masker afdoet en dat Wendy van Dijk er achter vandaan komt. Hoe Playboy, die Britt nu als Playmate van de maand November heeft ingezet, het lichaam van Britt weer omtovert tot Wendy is nog een vraag.
Zolang de illusie van Britt Dekker nog in stand gehouden wordt, maken we er dankbaar gebruik van. Zowel Marcel als het gaat om de tovertrucs bij het CDA als bij het raadsel hoe we het EU-vraagstuk en de kwestie Griekenland gaan oplossen. Britt heeft geen idee, weet alleen dat de lucht daar meestal prachtig blauw is en uitstekend past bij haar blonde haar. En daar kan niemand het mee oneens zijn.Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Martijn schreef op Woensdag 9 november:
Nee, Hans, voor voetbal heb je exact nul hersencellen nodig. Ik vermoed ook dat Britt een topvoetballer is. Niks geen Wendy.

Hans schreef op Donderdag 3 november:
@ Ton; ook voor voetbal heb je een paar hersencellen nodig en dat is veel teveel gevraagd van Britt...om nog maar te zwijgen van die grafstem met boers accent!

Eric schreef op Donderdag 3 november:
Britt = nieuwe Adje...

ton schreef op Donderdag 3 november:
Ik zag Britt gisteren voor het eerst bij dwdd en heb geen idee, waar ik haar van zou moeten kennen. Wellicht doordat ik Voetbal International nog nooit gezien heb?

De reactiemogelijkheden zijn gesloten.
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2