Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Het Nieuwe Stemmen, Pauw en Witteman , Bert van der Veer en de RK

Dinsdag 25 oktober 2011

Pauw en Witteman was gisteravond verplichte kost. In een uur werd én de katholieke kerk om zeep geholpen én ons staatsbestel hervormd. Een unieke uitzending die hopelijk nog lang via Uitzending Gemist gratis beschikbaar zal blijven.

Wat niemand durfde te zeggen is nu via een omweg toch gezegd. Het probleem is aangekaart en de oplossing is al gegeven. De Nederlandse kiezer is dom, is een internet-hooligan en helpt met zijn stemgedrag De Haagse Politiek om zeep. Voordat we voortaan de kiezers te laten stemmen, laten we een vakjury een short-list maken die gaat bepalen wat goed voor ons is. Partijen en personen mogen zich, zoals nu ook al gaat, kandidaat stellen, maar de jury stelt criteria op waar die partijen op beoordeeld worden. Op verkiezingsavond krijgen we er uiteindelijk drie voorgeschoteld en daar gaan we het dan mee doen. De exacte criteria zijn nog niet vastgesteld, wel is duidelijk dat de partijen zich aan een paar richtlijnen moeten houden. Belangrijkste is dat ze volledig en vol overtuiging de Haagse mores uitstralen, ze moeten optimaal gebruik maken van alle Haagse faciliteiten en alleen die partijen worden naar voren geschoven waar we om kunnen lachen, die zich op een gemiddeld publiek richten en die niet te veel inhoudelijke boodschappen verkondigen.

Wie er in die jury moet gaan zitten is nog onbekend, maar één kandidaat heeft zichzelf gisteren bij Pauw en Witteman al in de kijker gespeeld. Bert van der Veer, nooit eerder van gehoord, is vanaf deze week een nog groter celebrity dan dat hij al was. Goed, het ging dan om de Televizier-Ring, maar de principes zijn één op één te gebruiken en het komt op hetzelfde neer.

De filosofie die erachter zit is wel bijzonder. Kort komt die er op neer dat we stem van het volk negeren om zo veel mogelijk de stem van het volk te kunnen laten horen. He?? Nog eens, maar dan anders: De vakjury weet wat goed is voor het volk, beter dan het volk zelf, en helpt het volk om tot een goede beslissing te komen door haar in keuzevrijheid te beperken.

Geniaal, dit is de Nieuwe Politiek. Wie de PR voor de Nieuwe Politiek gaat verzorgen is al wel bekend. Dat wordt Mevrouw Mariska de Haas. Zij wist gisteravond, ze is hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, in één klap alle mensen die nu nog twijfels hebben over de rol van de RK te overtuigen: Snel Uitstappen. Eveneens geniaal.


Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

sprakeloosid schreef op Dinsdag 25 oktober:
Nog meer hoofdpijn, of negeren. Vanavond een friese voetbalderby, de beste wint gewoon Harkema tegen Heerenveen, spannend, een doordacht concept, maar vast geen televisierring

De reactiemogelijkheden zijn gesloten.
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2