Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

CDA Congres , Feest van de Democratie (2), Verlos ons van het Kwade

Donderdag 27 oktober 2011

Een week na de oproep van Buma aan de oud-gedienden van de partij om zich gedeisd te houden (zie ook Dagtaak van 22/10) -de zogenaamde Mastodonten- vindt er weer een CDA Partijcongres plaats. Ditmaal in Utrecht, de Jaarbeurs. Het historische congres van een jaar geleden heeft iedereen nog in het geheugen. Starring: Eurlings ( "at your service") , Verhagen ("mijn vader"), Hannie van Leeuwen ("ik blijf vechten voor de democratie") en natuurlijk Koppejan en Ferrier met beiden de dissidenten-status. Toen ging het om wel of niet samen gaan regeren -gedogen dan- met de PVV.

Nu, op 29 oktober de tussenevaluatie van het CDA, of gaat het de eindevaluatie worden (?), lijkt het er op dat het wederom een historisch congres gaat worden. Het congres was al eerder gepland en de resoluties die in stemming worden gebracht zijn al 2 weken geleden ingediend, het gaat er echter op lijken dat de kwestie Mauro centraal zal staan in Utrecht. De CDA-jongeren (CDJA)  en een aantal afdelingen gaan proberen Mauro alsnog op de agenda van het congres te krijgen.

Koppejan en Ferrier hebben een belofte na te komen. Zij kondigden een jaar geleden aan onder voorwaarden akkoord te gaan met de gedoogsteun van de PVV, een van de voorwaarden was dat zij zich kritisch mochten blijven uiten. Ze beloofden het minderheidskabinet kritisch te volgen. De lakmoesproef aanstaande zaterdag of wellicht vandaag al in de bespreking in de Kamer.

Of het congres wederom live zal worden uitgezonden is nog de vraag. Het zou dapper en goed zijn van het CDA als ze dat aandurven. Man en paard mag genoemd en getoond worden. Zoals Verhagen het noemde: "Het feest van de democratie."

Waar verleden jaar in alle hilariteit en ook bewondering voor het CDA ("doen ze toch maar, in alle openheid hun standpunt ten aanzien van het gedoogkabinet voor de tv-camera's vertonen") de partij haar mastodonten en haar geloofwaardigheid opzij zette, mag het dit jaar niet zo zijn dat de grapjassen het weer gaan bepalen:

"Als u de rode kaart opsteekt, moet Mauro weg. Als u de gele toont ook, maar misschien niet"

Het CDA is in een jaar tijd een zeer groot gedeelte van haar achterban kwijtgeraakt. En dat is niet voor niks gebeurd. Laat het ditmaal een echt Feest van de Democratie worden. Geef de afvalligen een stem, luister naar de mastodonten en steun Koppejan en Ferrier met alle steun van "Boven" om openhartig en zonder voorbehoud te vertellen hoe ze er echt tegenaan kijken. En dan niet alleen over Mauro maar over hoe het gedoogakkoord de strop om de nek van het CDA zo heeft aangetrokken dat ze, als er niets verandert, over een paar jaar hun Partijcongres in de keuken van Paradiso kan gaan houden.

Verlos ons van het kwade, ...Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

De reactiemogelijkheden zijn gesloten.
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2