Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Henk Bres, Frits Wester, KVDB en de pedoclub Martijn

Dinsdag 6 september 2011

Vandaag is het de dag van Henk Bres, na de lunch van de Tweede Kamer mag hij namens 72.000 mensen de petitie tegen pedoclub Martijn aanbieden. "Een cluppie" noemt Bres het steevast. Bres is een bekende Nederlander geworden door Het Lagerhuis van Witteman. Met ongenuanceerde uitspraken recht uit de onderbuik wist hij de lachers op zijn hand te krijgen en dat te verwoorden wat veel mensen niet hardop durfden te zeggen. Plat, hard, recht voor zijn raap, en meestal eindigend met: "Zo is het toch". En daar was vaak moeilijk tegenin te gaan.
Ik heb lange tijd gedacht dat Bres daar tegen dikke betaling zat om het VARA-programma wat extra cachet te geven en de man in de straat een podium te gunnen dat dan weer genuanceerd werd en in perspectief geplaatst diende te worden door Witteman zelf of Marcel van Dam, wat de laatste overigens niet altijd lukte, het genuanceerde dan.
Bres is bekend gebleven en schnabbelt links en rechts wat bij en gaf een tijd geleden in een interview al aan dat hij door zijn bekendheid daar een redelijke boterham aan kan verdienen. Een graag geziene gast. Zap even langs de blote-dames pagina's op je UPC digitale kanaal, en met een beetje geluk val je middenin een talkshow waar je Bres samen met Kim Holland weetjes op sexueel gebied kunt zien uitwisselen.
Dat laatste was Frits Wester gisteravond ook opgevallen. Bij Knevel en Dan de Brink deed Frits verslag van zijn journalistiek onderzoek en wist haarfijn te vertellen op welke sites Bres actief was en wat daar dan allemaal te zien was.
Zowel Knevel en Dan de Brink keken op dat moment even de andere kant op.
Bres was daar om de onderbuikgevoelens tegen de pedoclub Martijn toe te lichten en nog maar eens keertje te vertellen waarom hij vindt dat dat "cluppie" verboden dient te worden en dat je de 72.000 handtekeningen makkelijk met twee of drie kunt vermenigvuldigen omdat niet iedereen de moeite heeft genomen om te tekenen.
Niemand aan tafel, niemand in de zaal en ik denk zeer weinig kijkers zullen van mening zijn dat sex met minderjarige kinderen moet worden getolereerd. We zijn het allemaal met elkaar eens dat kinderporno wereldwijd moet worden aangepakt. En dat gebeurt dus ook. Welhaast iedereen zal vinden dat geen enkele club of vereniging sex met minderjarigen mag promoten of ideeën mag aanreiken om elkaar sluwe tips aan de hand te doen om toch aan illegaal beeldmateriaal te komen.
Maar toch..maar toch..wat maakt nu dat je de haren te bergen rijzen als je Bres dit hoort verkondigen, gevolgd weer met zijn logische: "zo is het toch" en zijn oproep tot chemische castratie gevolgd door acceptatie van volksgerichten tegen pedosexuelen door bange en boze buurtbewoners.
Het is de angst voor het gemak waarmee moeilijke discussies uit de weg worden gegaan door simpele, populistische one-liner achtige oplossingen die het gelijk aan de straat geeft.
Ik heb niks met het "cluppie" van mij mag die opgedoekt worden, maar het zal niks helpen, behalve een bevrediging van het onderbuikgevoel dat "we" goed bezig zijn: opgeruimd staat netjes. Dat het ondergronds verder gaat en een forum verloren gaat dat aanspreekbaar is en daardoor controleerbaar zal dan "ons" verder een worst zijn. Zo is het toch??Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Hans schreef op Dinsdag 6 september:
@S Als maatschappij moeten we seks met kinderen, net als diefstal, moord en noem nog maar een paar misdadige gedragingen, inderdaad niet toestaan. En net als jij krijg ik jeuk bij het idee dat een paar enge mannetjes met wellustige gedachten jegens kinderen elkaar ontmoeten in een vereniging. Echter, een vereniging als Martijn verbieden heeft geen zin, helpt ook niet bij het stoppen van seksueel misbruik van kinderen. Daarbij heeft nog niemand kunnen bewijzen dat de vereniging ook daadwerkelijk in vereningsverband iets heeft gedaan dat niet door de beugel kan, behalve dan een mening verkondigen waar de meesten van ons niet blij van worden... Maar als het hebben van een mening die anderen niet welgevallig is reden zou zijn om een vereniging op te heffen dan kunnen we, om een voorbeeld te noemen, alle politieke partijen in Nederladn wel verbieden en opheffen!

S. schreef op Dinsdag 6 september:
Het helpt niets?! Alleen al het feit dat slachtoffers weten dat de maatschappij er voor heeft gekozen dergelijke verenigingen niet te tolereren is voldoende om tot een verbod over te gaan. Ten tweede, maar minder belangrijk, betekent de bovenstaande argumentatie nu dat we alle criminele activiteiten beter in verenigingsverband moeten legaliseren om zodoende controle en aanspreekbaarheid te waarborgen?

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 4 plus 2?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2