Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Ploegentijdrit Samenwerking , Interviews Schalken en Verhagen en Les Poppys!

Zondag 3 juli 2011

Vandaag in Frankrijk tijdens de Tour de France de ploegentijdrit:

Een lakmoesproef hoe een ploeg er voor staat is altijd de ploegentijdrit, samenwerking, teamstrategie, afspraken onderling, het aanpassingsvermogen van de absolute leider aan de mindere goden binnen de ploeg. Wellicht een idee om dat in het politieke leven ook vaker te doen. En wie weet ook binnen de rechterlijke macht in Nederland. Twee opzienbarende interviews in de NRC en de Volkskrant dit weekend.

Twee gevallen voormannen die hun verhaal mochten doen. Schalken als voorman van het team dat Wilders aangeklaagd heeft voor het Amsterdamse Gerechtshof, en Verhagen als voorman die zijn partij, het CDA, door deze regeringsperiode en verder moet loodsen. Twee leiders. Twee klaagzangen over hun teams, twee mannen die zich tekort gedaan voelen over de beeldvorming door journalisten, webschrijvers, advocaten en mede-politici. Collega's.
Schalken neemt zelf ontslag op een gerechtvaardigde pensioenleeftijd, 67, "zoenoffer voor Wilders" noemt hij het zelf. Tegen de beroepscode in klapt hij uit de school en laat geen spaan heel van het Amsterdamse gerechtshof: "De rechtbank leverde haar gezag in bij een glamouradvocaat die alle kans kreeg het strafproces op een dwaalspoor te brengen". Het hele interview beslaat twee volle pagina's en de citaten liggen voor het oprapen.
Het had een mooi dubbelinterview kunnen worden met Verhagen. De man die zich ook in de steek gelaten voelt door Jan en Alleman en zich niet kan voorstellen dat hij als niet betrouwbaar te boek staat en de meest beroddelde persoon is van het Binnenhof. Verschil met Schalken is dat Verhagen nog steeds voorman is, kopman, leider van de ploeg. Hij moet nog even. In de strijd van zijn ploeg om alles weer op de rails te krijgen laat hij in elk geval zowel Wijffels,  Bovenberg maar vooral Koppejan en Ferrier het verder alleen maar uitzingen. Verhagen heeft niet begrepen dat het hele team de eindstreep moet halen om voor de eindzege in aanmerking te komen.
Nee, wat betreft het elitaire karakter van zowel magistraten als politieke leiders is er nog niet veel veranderd.

Le Tour des Ballades vandaag: Les Poppys met Non Non Rien N'a Changé
Gezongen in harmonie met de kracht van het groepsverband!

Alle Tour des Ballades artiesten worden verzameld op Http://www.dagtaak.blogspot.com

Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Martijn schreef op Zondag 3 juli:
Werd Van Poppel niet Poppy genoemd?

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 5 minus 3?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2