Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Gesink laat het Wit vallen in Super Besse ,Tombe la neige

Zaterdag 9 juli 2011

Gesink in de Witte Trui, wat is dan mooier om bij aankomst in het wintersportgebied van Super Besse als eerste over de finish te gaan. Het kan vandaag niet echt een bergetappe genoemd worden, maar toch. De toppen van het Massif Central in het Noorden van de Auvergne mogen er zijn. De opmaat voor de Pyreneeën volgende week en de Alpen daarna. Gesink is een klimmer en al omhoog geschreven, bejubeld, favoriet, minstens een podiumplaats, onze trots, eindelijk weer een Nederlander als topman van de Rabo-ploeg.
De man in het wit reed vandaag met bandages en pleisters, schaafwonden na de val van afgelopen donderdag. Tombe la Neige, het Wit is gevallen. Laat hem opstaan, de wederopstanding van de jonge God in het wit.
Wij zijn in Nederland goed om onszelf bij voorbaat een favorietenrol toe te dichten. "We" worden wel even wereldkampioen. Eergisteren scheen het, althans zo werd mij verteld, exact 37 jaar geleden dat Oranje het moest af leggen op het WK tegen de Duitsers. Ik heb het niet nagetrokken, die datum. Het was iemand van de schaakclub die dat verkondigde, schakers hebben een vast geheugen, dus moet kloppen. Het was mijn eerste moment toen om als jonge jongen te ervaren hoe het is als je helden hun favorietenrol niet waar kunnen maken. Traumatisch, maar je wordt er ook hard van.
En dat harde verwachten we nu ook van Gesink. Geen uitstel tot de wonden genezen zijn, geen uitstel met aanvallen tot na de Pyreneeën de Alpen komen en dan erachter komen dat de vorm te wensen overlaat en het al prachtig is om Parijs te halen. Van uitstel komt afstel, morgen de verrassing.
Onverwachts, niemand die het in de gaten heeft, op de eerste de beste bult bovenop de Super Besse gaat Gesink ervandoor.Op het podium in het ski-oord laat Gesink het witte shirt vallen, Tombe la Neige,en trekt in het Geel, de kleur van de Zonnekoning verder richting Zuiden.

Alle Tour des Ballades staan ook op https://dagtaak.blogspot.com
Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Serge van Eck schreef op Zaterdag 9 juli:
Ja, mooie momenten in de Nederlandsche sport.... wellicht rijdt het lange termijn geheugen op dit moment met de gele trui... maar nog dit jaar... jaja.. 2011, is het wereldrecord paalzitten verbroken! Door Liesbeth Cornes en Michelle Faassen! Ze hebben er 87 uur en 30 minuten over gedaan voordat ze van de palen afkwamen. Fantastisch! Maar ik denk toch dat die tijd te verbeteren is, dat moet sneller kunnen!

Gerrit Riezebos schreef op Zaterdag 9 juli:
Maar ik weet nog wel dat Jansen de tour won en Zoetemelk. En dat een ander Geesink iets met judo won. Drie keer tweede worden in een wk voetbal en vele heldenrollen niet waar kunnen maken is beroerd, maar er is zoveel in de Nederlandse sport wereld om trost op te zijn ... Ook u kuntz vast zelf wel mooie meomenten invullen (schaatsen niet, want dat ligt te veel voor de hand).

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 4 maal 3?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2