Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Proces Wilders , Uitspraak, Live Stream

Donderdag 23 juni 2011

Vandaag een feestdag voor de democratie en vrijheid van meningsuiting? of een zwarte dag voor éénieder die zich gekwetst, geschoffeerd en beledigd weet door Dhr Geert Wilders?
De uitspraak van de rechter was duidelijk. Geert Wilders op alle punten vrijgesproken alhoewel het duidelijk was dat zijn uitspraken grof en denigrerend zijn. Het debat dient echter in de samenleving zelf gevoerd te worden.
De hele rechtsgang zelf was een lachertje. Het Openbaar Ministerie was vanaf het begin tegen een vervolging, de politiek stond er niet om te springen, het "Volk"zag er de zin niet van in en Wilders zelf heeft met een stoïcijnse blik het hele proces, dat over hem ging, aanschouwt. Grote vraag is nu wie de overwinnaar is. De democratie of Wilders? Vanzelfsprekend mag hij even "blij" zijn en is de kans groot dat hij zijn overwinning flink zal gaan uitventen. Laat onverlet, veroordeeld of niet, dat de hele sfeer in dit land er niet beter op is geworden. Het aan de kant zetten van mensen met andere overtuigingen en de xenofobie die dit veroorzaakt is angstaanjagend. Dit proces droeg niet bij en zal achteraf niet bijdragen aan een fatsoenlijk debat in de samenleving. Het zal eerder schadelijk zijn. Voorstanders van de zienswijze van Wilder c.s. zullen er op blijven hameren dat het "mag" immers de rechter ziet geen aanleiding tot veroordeling. Voorstanders van een veroordeling is duidelijk de rechtsnoodzaak hiertoe ontnomen.
Het is geen zwarte dag. Het was een zwart proces. En laten we hopen dat het geen zwarte jaren worden.

Als experiment heeft Dagtaak de uitspraak als live stream op de site gezet. Dit in de verwachting dat het tot ver in de ochtend zou duren voordat de uitspraak zou komen. In minder dan een half uur is geschiedenis geschreven.

--------

Dagtaak vanochtend


Vrijspraak voor Wilders op alle punten. Op Dagtaak was de uitspraak via Livestream te volgen. Tot zolang de uitzending van Journaal 24 duurt zal de Livestream te volgen zijn. Reactie Dagtaak op de uitspraak verschijnt later deze dag op https://dagtaak.org.

-------

Vanaf 09.00 is het proces Wilders live te volgen, niemand weet hoe lang het zal duren voordat bekend wordt wat de rechtbank zal beslissen. Het voorlezen kan uren duren, het kan ook zo klaar zijn. De verwachting is dat Wilders wordt vrijgesproken. Dagtaak heeft meer te doen vandaag en hoopt, uit puur eigenbelang, dat het maar snel klaar zal zijn.
Uit zekerheid is de uitspraak live te volgen via de stream van Journaal 24 op de Dagtaak site.

Live:  uitspraken via twitter:

Kustaw BessemsDeel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Martijn schreef op Donderdag 23 juni:
Tuurlijk moest Wilders worden vrijgesproken! Dat stond van te voren vast. Ook minder sluwe uitspraken horen bij de vrijheid van meningsuiting. Zolang Marokkaanse klootzakjes in Amersfoort nog begrafenissen verstoren, zullen de Wildersen van onze tijd enkel meer macht vergaren, dat uiteindelijk zal escaleren in een of andere vorm van burgeroorlog.

De reactiemogelijkheden zijn gesloten.
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2