Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Muziekdag Mijn Prive Pinkpop en You Tube

Zaterdag 11 juni 2011

Landgraaf, Kerkrade, Heerlen. Parkstad: voor drie dagen het centrum van de muzikale wereld: Pinkpop. Traditioneel gaat het maandagavond hard regenen en is het de rest van de dagen verstikkend warm. Weten we dat al vast. De eerste dagen spuit de brandweer water richting het publiek, de ware stage dive. De laatste dag modder, regenpakken en steeds de dreiging of de slotact wel door kan gaan in verband met het noodweer.

Pinkpop is Jan Smeets, Pinkpop is Dolf Jansen voor de thuisblijvers en Pinkpop is vermoeide voeten, dorst, honger, verrassende nieuwe bands en verrassende comebacks van oude knarren.  De laatste keer dat ik Pinkpop bezocht, twee jaar terug, mocht oude knar Bruce Springsteen de openingsavond afsluiten en traden de oude knarren van Madness (One Step Beyond) op na de (toen nog nieuwe) formatie van Kyteman . Springende veertigers en vijftigers die na het tweede nummer van Madness ook de tieners en twintigers meekregen. Een feest, een onschuldig feest.

Dit jaar ben ik thuisblijver. En ik ga mijn eigen Prive Pinkpop organiseren. Op You Tube. Van alle uitvindingen van de afgelopen twintig jaar vind ik You Tube de beste. In plaats van met gevaar op krassen stapels elpees op elkaar te leggen en van elke plaat een nummer te draaien, met een nare stilte ertussen, ben ik inmiddels behendig genoeg om via You Tube, die ik dan open in twee verschillende webpagina's  waardoor alle nummers elkaar soepel opvolgen, mijn eigen prive concertavonden te organiseren.

Op mijn bureau, naast mijn scherm,  voldoende drank en voedsel. Het wordt een lange zit. Dit weekend ga ik langs alle muzikale hoogtepunten die ik ken. In een mooie mix van oud en nieuw, het zij me vergeven, zullen mijn hoogtepunten toch wel enkele jaren oud zijn. Ik nodig nog een keer Neil Young uit, in de tent, voor een kleiner publiek in de ochtend. Er mag 's middags flinke oude punk de boel komen opjutten.  Als de Dead Kennedies dat voor hun rekening willen nemen, graag. Eals, Foo Fighters en Cold Play  altijd welkom. En als slot act een nummer van Joe Jackson, wie kent hem nog, uit het wereldberoemde ZDF optreden van Rock Palast: Is she really going out with him. A capella. En vanachter mijn bureau zing ik mee alsof ik 60.000 ben. Het programma voor zondag en maandag weet ik nog niet. Ik hoop dat alle Pinkpop-gangers een even leuk weekend gaan hebben als ik. Even los van alle politieke bezuinigingsellende. Lekker feest, onschuldig feest.


Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

Gerard schreef op Zaterdag 11 juni:
Prachtige Clip van Gil Scott-Heron op je site! mooi

De reactiemogelijkheden zijn gesloten.
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2