Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Wellink, Wilders en KvdB: Valse Profeten

Donderdag 19 mei 2011

Wilders is geen econoom, Wellink geen politicus en Knevel & Dan De Brink de valse profeten van de journalistiek. Wie zich gisteren door Knevel en Dan De Brink (KvdB) heen heeft geworsteld en vandaag de commentaren in de media ziet en hoort weet hoe iemand de woorden in de mond kan worden gelegd.
"Is Wilders dan een Valse Profeet?", zo vroeg Knevel met grote hoop op een antwoord dat direct de landelijke pers zou halen. Wellink aarzelde heel even en zei toen voorzichtig: "Op economisch vlak".
Niet Wellink nam het woord Valse Profeet in de mond, maar de gastheren deden dat. Wellink zal zich vannacht de haren uit het hoofd hebben getrokken dat hij steeds geweigerd heeft aan media-training te doen. Er in geluisd. Hij heeft weer een mooi citaat onder zijn naam staan.

"Knevel en Dan De Brink" is het zomerprogramma van Pauw en Witteman. KvdB mogen even de aanloop naar de komkommertijd doen en als alles weer hot gaat worden zijn Pauw en Witteman terug. Om gelijk een vaste groep kijkers te binden op Prime-Time van de Nederlandse actualiteit moet er gescoord worden. Minstens één citaat die de landelijke pers en de ochtendbulletins gaat halen. Het gesprek ging over Griekenland en nut en noodzaak om het land verder te ondersteunen en er meer geld in te pompen. Wellink deed zijn best om een lastig economisch verhaal helder uit te leggen. Brink luisterde half en was eigenlijk alleen maar geïnteresseerd in wat Wellink dacht van de 16e maand salaris die Griekse ambtenaren uitbetaald zouden krijgen, of Wilders een valse profeet is, en of Wellink ook al dacht dat Dominique Strauss-Kahn wel tot verkrachting en aanranding is staat zou zijn. Immers de heren kennen elkaar.

Onverstoorbaar en ook ongestoord ging Wellink verder. Duidelijk was dat zowel Knevel als Dan de Brink er niks van snapten of veinsden er niks van te snappen. Niets doet het kennelijk zo goed op de TV om niet slimmer over te willen komen dan je kijkers. Een citaat was nodig en de inhoud bomde niet.

Om het hele Jip en Janneke gehalte van het Griekse Drama in de uitzending nog completer te maken had Dan de Brink een spelletje voorbereid. "Kijk, zei hij, nu geven wij als Europa dit geld", en hij gaf aan Wellink vijf briefjes van vijfhonderd Euro. Voordat Wellink het gretig aan kon pakken vroeg Dan de Brink , hoeveel krijgen wij er dan van terug???

Wellink, ad-remmer dan we hem ooit gezien hadden rekende snel in zijn hoofd het rentepercentage uit en wist dat hij met die vijf briefjes te kort zou komen, en antwoordde vlug: "Knevel en Dan De Brink, Dan moet je me eerst nog wat meer geven."

Dat was wat mij betreft en niet dat van Wilders het citaat van de avond:

Knevel en Dan de Brink: : als je ons nog vaker te gast wilt laten zijn, dan moeten jullie ons eerst wat meer geven."


Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 4 minus 1?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2