Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Een Kroes vol:waarzeggerij astrologie en de komkommer

Donderdag 26 mei 2011

Gisteren uitgebreid in het Algemeen Dagblad, vandaag op de voorpagina van het Vlaamse Nieuwsblad, een special van de Jakhalzen van de DWDD. groot nieuws: Neelie Smit Kroes liet zich zowel privé als zakelijk adviseren door onder andere Lenie Drent een bekende Amsterdamse astrologe. Voer voor fun, voer voor Skepsis en tijd voor uitleg en duiding. Voor het gezaghebbende Astrodomein Blogspot zat het er al aan te komen en konden we erop wachten dat bekende en beroemde mensen deze maand negatief in het nieuws komen:

URANUS OPPOSITIE ZON
De ophef over Neelie Kroes komt precies op de juiste astrologische tijd. Het symbool van de astrologie en het nieuws is Uranus. Transit Uranus staat nu vol oppositie haar progressieve Zon. De oppositie wijst erop dat zij niet zelf die aandacht trekt, maar dat anderen haar hierin betrekken. Voor de meeste bekende en beroemde mensen betekent een moeilijk transit van Uranus dat zij negatief in het nieuws komen.

Neelie is er met andere woorden flink ingeluisd. Door haar ex-man Bram Peper. Het zou beter geweest zijn als Neelie al voor haar huwelijk naar Lenie Drent zou zijn gegaan. Volgens Astrodomein was haar dan veel ellende bespaard geweest Immers:

Met hem heeft zij overigens geen enkele astrologische match. Zijn Saturnus staat bovendien vierkant haar Zon, wat geen goed teken is, in het algemeen. Saturnus is immers het symbool van afstand, benadelen, scheiding en kritiek. Dat verklaart misschien deze actie.

Het negatief in het nieuws brengen van bekende mensen zal dus volgens de astrologische voorspelling nog wel even wat weken doorgaan. Weten we in elk geval wat ons te verwachten staat. Oprakelen van oud negatief nieuws hoort daar ook bij. In de door Giphart zelf uitgeroepen maand van de masturbatie besteedt Vrij Nederland uitgebreid aandacht aan seksuele fantasieën en schuwt niet opnieuw Oudkerk aan te halen. Waarom ging hij naar de Theemsweg in plaats van thuis met zichzelf te gaan spelen?

Morgen op Astrodomein de astrologische verhouding tussen Rob Oudkerk en Helen van Royen. Het wordt langzamerhand komkommertijd. Lijkt me astrologisch gezien een prima tijd voor Helen deze maand.

Over zelfbevrediging gesproken.Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 6 maal 1?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2