Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Dinsdag Vrienden delen Alles, welkom bij HI van KPN

Dinsdag 19 april 2011

In 32 seconden een boodschap weergeven is lastig. Als je als reclamebureau de opdracht krijgt om voor een groot gerenommeerd bedrijf een commercial te maken in 32 seconden dan ga je er eens goed voor zitten. Lijkt me. Op welke specifieke doelgroep is het product gericht. Welke symbolen spreken de doelgroep aan. Hoe trek je de aandacht vanaf seconde 1 zodat er niet tussendoor weggezapt wordt. Wat moet er blijven hangen na het fimpje? Beelden, muziek, goede casting. Een hele klus. In de kamer van directeur Marketing wordt het filmpje als het eenmaal in concept klaar is vele malen afgedraaid. Er kan nog het een en ander aan veranderd is, maar er komt een moment waarop de partijen elkaar tevreden aankijken, wellicht een hand geven, en de commercial aangeboden kan worden ter uitzending. Alles goed, er wordt veel van verwacht. Dat mag ook wel want de kosten zijn er ook naar. Een half minuutje kost al gauw tussen de €10.000 en €15.000 op lekkere tijden. Op heel lekkere tijden ga je daar ruim over heen. Per filmpje.


Hi Telefonie onderdeel van KPN heeft een serie commercials onder het motto Vrienden delen Alles. Mooi motto, aansprekend. Als er weer een nieuw filmpje aan de serie is toegevoegd ga je er eens goed voor zitten. Al is het maar een halve minuut, dit wordt genieten. En dat wordt het. Beginnend in een cafe zitten drie knullen aan veel te grote bieren. Gezien de snelheid waarmee de blik in hun ogen verandert zie je ze in snel tempo straalbezopen worden. Ze zijn daar trots op want de ene foto na de andere wordt gemaakt die gelijk op facebook wordt gezet. Als zich daar nog 3 ook aangeschoten del-achtige dames bij aanschuiven gaat het feest los. Op straat wordt ongein getrapt en even later stappen ze over het hek van de plaatselijke zoo om een verkrachtigingscene met een struisvogel na te bootsen, op hetzelfde beest een rondrit te maken, nog wat zeehonden te pesten om daarna 's nachts zat maar tevreden in een groot bed met zijn allen in een dronkemansslaap te vallen. Vriend 1 maakt in de lingerie van een van de veroverde dames nog een geinige foto van het slaapgezelschap inclusief de 's nachts veroverde trofeeen. Welkom in de HI Society. Vrienden delen alles. Einde film.


Geloof je het niet, het filmpje is keurig op youtube na te kijken https://iturl.nl/snjhc .


Reclames zijn een uiting van de tijdgeest. Misschien word ik te oud. Geef mij maar Joris de Driepinter, een boterham KingCorn met een dikke klodder Calve Pindakaas.

Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

De reactiemogelijkheden zijn gesloten.
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Nieuwste recensie op 11 april 2021 geplaatst
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2