Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Vrijdag 11 maart The Secret Life of...Sarkozy?

Vrijdag 11 maart 2011

Geruchten doen de ronde dat Frankrijk vrijdag tijdens een beraad met EU regeringsleiders bombardementen op strategische doelen in Libie wil bespreken.Waar rook is, is vuur. De online editie van de Volkskrant bracht dit nieuws al donderdag in de na-middag. Het gerucht had ook Libie al bereikt.Khadafi reageerde meedogenloos: als jij gaat bombarderen, dan gaan wij vertellen waar jij je geld vandaan hebt gehaald voor je verkiezingen! Het stond niet in het bericht, maar je hoort Khadafi bijna in het Hoog-Arabisch zeggen: "Lekker Puh".
In goed Nederlands: Boontje komt om zijn Loontje!
Maar wat weet Khadafi wat wij niet weten? Dat de miljardaire Liliane Bettencourt, efgename van cosmeticagigant L'Oréal, is beschuldigd van verboden donaties aan Sarkozy's partij is al langer bekend, dat kan het dus niet zijn. Sarkozy moet dus iets gedaan hebben wat absoluut het daglicht niet kan verdragen en er ook nog niet aan is blootgesteld. Khadafi lijkt erop te hopen dat Sarkozy zijn dreigementen tot bombarderen doorzet. Hij lacht al in zijn vuistje. De wereld zal op zijn kop staan als iedereen weet wat Hij weet. De dagen van de kleine Grote Franse leider zijn geteld. Respect had hij toch al nooit voor de Fransman. Bedrogen door zijn vrouw, te klein voor een podium, een wannabee De Gaulle. Neen, neem dan Berlusconi, dat is pas een vent. Die komt er ronduit voor uit dat hij er een flinke harem op na houdt en niet verlegen zit om wat centen voor zijn campagne. Tussen de rechtszaken door laat Berlusconi zich opereren aan zijn neus die bloedt. Met Blair heeft hij pas nog gezoend, dus dat zit wel snor op de Britse eilanden, en Merkel , ach Merkel, zij is Duitse en die houden zich altijd wat op de vlakte als het gaat om Arabische conflicten. De enige waar hij voor op moet passen is Rutte, Als Rutte mee gaat stemmen met Sarkozy dan zijn de rapen gaar. De Nederlandse Marine staat haar mannetje onder leiding van de vastberaden Hillen en zou zomaar als steunpunt kunnen gaan fungeren. Nu al spijt dat hij de drie Nederlandse militairen heeft laten vertrekken. Over Sarkozy weet hij genoeg om hem in verlegenheid te brengen. Maar wat over Rutte en zijn vertrouwelingen?
Rutte is een onbeschreven blad die slechts in een vlaag van verstandsverbijstering heeft toegegeven dat hij Sophie Hibrand de meest sexy vrouw vindt van de Lage Landen. Daar voorkom je geen bombardementen mee.
Voorlopig heeft Khadafi nog wat bedenktijd. Het wordt Spuiten of Slikken.

Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 6 minus 2?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2