Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Donderdag Voicemailgate , Vodafone, en de nacht van Max

Donderdag 24 maart 2011

Welkom bij Voicemail van Vodafone: U heeft 3 nieuwe berichten en 5 opgeslagen berichten, eerste nieuwe bericht: "Ha Maxime, met Mark, zeg kan jij Jaap even bellen en vragen of de NAVO nog even voet bij stuk houdt, laat Obama het voorlopig nog maar zelf even opknappen, einde bericht.
Tweede nieuwe bericht: Maxime, Jaap hier, net gebeld door Rutte, dat jij me zou bellen, nog niets van je gehoord, of zit je weer in Zwitserland ouwe makker..hahahah, neutraal grondgebied he, maar goed, luister even, ik heb geen enkele feducie in die hele operatie, als jullie nou paar van je Lynx helicopters ter beschikking stellen, kunnen we toch niets mee, dan laat ik Obama wel even weten dat we nog verre van operationeel zijn om de leiding over te nemen."
Derde nieuwe bericht: "Max met Geert. Die hele toestand in Libie hebben we niet opgenomen in het regeerakkoord, wij zijn dan ook tegen, weet je dat vast, informeer jij Mark even".
Max zucht diep en draait zich nog eens om, de telefoon nog aan zijn oor, hij moest zo maar even Jan Peter bellen, die had zich wel raad geweten met alle ellende die ze nu over zich af hadden geroepen. Jan Peter kletste zich overal uit en als het te heet onder de voeten werd dan wisselden ze gewoon van regeringssamenstelling. Dat zie ik Mark nog niet zo een twee drie doen. Eerste opgeslagen bericht: "Max, Hans hier, he ik neem paar daagjes verlof. Ik ga er eens lekker uit met vrouw en kinderen de komende dagen. Misschien niet collegiaal maar ik heb er effe geen zin meer in. En bel jij even de nieuwe burgermeester van Hilversum om te melden dat hij wel een puinhoop heeft achtergelaten bij zijn vorige baan. Interviewtje gelezen? Tabee".
Tweede opgeslagen bericht: "Ha schat, was wel gezellig gisteravond maar wil jij nooit meer als je gedronken hebt na een zware avond in Den Haag gaan Twitteren. Ik heb een programmaatje voor je gevonden waarmee je alle Tweets kunt wissen van de afgelopen nacht "The day After" heet het. Omdat ik toch de code van je account heb, heb ik vast wat tweets van je weggehaald, kan je vrouw het in elk geval niet lezen als ze eerder wakker is straks. Ik heb alleen die ene hele bijzondere Tweet laten staan, die koester ik. Tot snel. Kus."
Max legt de telefoon weg.
De rest van de berichten kan hem gestolen worden.
Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 5 maal 3?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2