Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Dinsdag the Voice of Holland : My Way

Dinsdag 1 maart 2011

De zwevende kiezer had beter met een boek in bed kunnen blijven gisteren dan kijken naar Koffiemax als hij of zij wijzer had willen worden. Zowel Cohen als Maurice de Hond gaven act de presence. Maurice was opgeroepen door Myrna om de laatste stand van zaken door te geven. Ja, nee, het zit zo, begon Maurice uiterst ongemakkelijk, ik zit nu wel hier, maar er kan nog zoveel veranderen. Er is geen peil op te trekken. En dan nog, wat moet je er van zeggen? We hebben dus de poll van verleden week maar meegenomen, wat doet het er toe. En niet de poll voor de Eerste Kamer, zoals je vroeg, maar een poll voor de verkiezingen van de Tweede Kamer. Toch allemaal een pot nat. Ach, bagatelliseerde Maurice verder, je deelt het gewoon door twee dan heb je ook wat. Myrna luisterde maar half en gaf de cijfers door alsof het om de uitslag van van de Voice of Holland ging. Ondertussen was Cohen nog aan het uithijgen. Van een polonaise door de studio. Eindelijk mocht hij wat doen, hij had al een uur op zijn beurt moeten wachten en was al die tijd onhandig in beeld geweest. Op een opklapstoeltje schuin achter Myrna. Je zag dat hij wist dat hij in beeld was, zoals het publiek bij studio-opnames altijd weet wanneer ze in beeld is. Gedurende dat uur heeft hij minstens zestig keer zijn das rechtgetrokken en minstens evenveel maal zijn beste glimlach en een geinteresseerde blik getoond. Het hele programma moet voor hem een lijdensweg geweest zijn. Dit was niet "zijn ding"en gelijk hattie. Als klap op de vuurpijl liet hij weten dat zijn mooiste song aller tijden "My Way"was, in de vertolking van Sinatra. Job, ik geloof je, maar niet dat het "Jouw Way" was gisteren.
Vandaag nog Pechtold las ik op de aftiteling en dan zit KoffieMax er voor mij voor vier jaar weer op. Ten dienste van Dagtaak heb ik bijna twee volle uitzendingen gezien nu. Wilders en Cohen. We kennen beide heren nu gelukkig een stuk beter maar het zal de zwevende kiezer worst zijn. Die wil spektakel. Ik stel voor dat we bij de volgende verkiezingen een panel op verkiezingsdag aanstellen dat een technisch advies geeft nadat alle heren en dames nog een keer hun truucje gedaan hebben. Het volk kijkt en luistert en brengt daarna via SMS of Twitter zijn stem uit. Veel verschil zal het niet maken. Ik ga geen stemadvies uitbrengen, maar het zou mij veel waard zijn als het panel zou bestaan uit mensen die weleens een boek lezen en de nuance willen zoeken. Anders rest Belgie. Seks of geen seks.
Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 5 plus 3?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2