Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Maandag Boer zoekt Vrouw en de Hashtag

Maandag 21 februari 2011

Maandag 21 februari 2010 Boer Zoekt Vrouw en de Hashtag als Marketingtool


Boer zoekt vrouw gekeken? Dat moet bijna wel. Met u vijf miljoen andere kijkers. En genoten? Ik wel. In een weekend waarin de Noord-Afrikaanse wereld in brand staat, Nederland bijna in een constitutionele crisis beland is, de Belgen nog steeds geen sex mogen hebben vanwege het uitblijven van hun kabinet, is Boer zoekt Vrouw de ultieme ontspanning. Ik schrijf Boer zoekt Vrouw voluit. In twitterland is #bzv de aanduiding. Voor niet-Twitteraars: het tekentje # (spreek uit hashtag, zeg maar "hekje") geplaatst voor een willekeurig woord of letterreeks maakt het mogelijk om direct te communiceren met andere mensen die na het # dezelfde letters intoetsen. Dat heb ik gisteravond gedaan. Laptop op schoot, TV aan, ingelogd op twitter en #bzv gevolgd. Met mij tienduizenden anderen. Je deelt met elkaar observaties: "ben benieuwd of Marcel zo in boxershort met sokken aan Ksenia een nachtzoentje gaat geven op de andere kamer" of "AnneMarie (romantisch) kijk je wel eens naar de zonsondergang, Adriaan: nee, zonder mij gaat hij ook wel onder" of, ook leuk "Wat is een Aubergine, Anne-Marie legt uit: dat is een aubergine kleurige vrucht en wijst naar haar bord", waarop Adriaan: "goed, we hebben elkaars nummer, dus we kunnen nog eens bellen". Aan een andere tafel in een ander land : "Gijsbert, je weet toch wel hoe bestek werkt??". Vol romantiek dus de aflevering van gisteren en met de hashtag op Twitter aan was de aflevering goed te volgen zonder ondertiteling via teletekst pagina 888.

Niet alleen #bzv is te volgen via Twitter maar ook steeds meer radio en tv-programma's gebruiken de hashtag om direct respons van luisteraars en kijkers te krijgen of hiermee de kans krijgen hun stem uit te brengen. Alles live te volgen op je pc, laptop of mobiele telefoon. Hiermee is de hashtag een prachtige marketingtool geworden. In plaats van dure reclames aan te bieden in de krant, radio of op TV kun je gratis je berichtje plaatsen om volgers van de hashtag bekend te maken met je product. Ik voorspel dat dat binnen afzienbare tijd ook zal gaan gebeuren.

Nadat Richard een slokje van zijn wijn heeft genomen in het romantische Schoorl en Wijnmeisje heeft getwitterd : "ik knap af op mannen die zo hun glas vasthouden" zal de boodschap "Boerenlandwijn nu goedkoop te bestellen" of "Poolse vrouwen die wel op spirituele boeren vallen" te lezen zijn, steevast gevolgd door een koppeling naar hun website.


Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 7 minus 1?
Klinkende alchemie

Aanrader voor liefhebbers en lezers over klassieke muziek: "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Leven voor twee
De nieuwe roman van Gèrina van der Gugten is verschenen, juli 2019. Een roman over rouwverwerking maar vooral over liefde tussen twee broers waarvan er één op jonge leeftijd overlijdt. Meer info op: https://nieuwedruk.nl/boek/leven-voor-twee.html
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2