Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org

Dementie en Alzheimer: Dimitri Verhulst en Leo Janssen Dagtaak verloot 3 x

Zondag 30 juni 2013

Twee boeken over Dementie en Alzheimer, totaal verschillend en toch is er een verband.Maak kans op een gratis boek van Dimitri Verhulst


Dagtaak schreef enkele weken geleden een column over Dimitri Verhulst. Dit was voor Uitgeverij Atlas Contact een reden om contact op te nemen. Wat is leuker dan om deze twee boeken samen in de publiciteit te brengen.

De deal was snel gesloten. Dagtaak mag van Atlas Contact drie boeken verloten onder kopers (of mensen die het in al in bezit hebben) van:"Je moet broeder worden" van Leo Janssen.

Beide boeken gaan over dementie en de aftakeling op oudere leeftijd. Waar Dimitri Verhulst, of zijn hoofdpersoon, er in eerste instantie zelf voor kiest om opgenomen te worden in een verpleeghuis, daar heeft Leo Janssen in het dagelijks leven te maken met de verzorging en begeleiding van patiënten die het zelf niet meer kunnen bolwerken.

Twee perspectieven met verrassende raakvlakken: decorumverlies, verlies van geheugen, geen herkenning meer van geliefden en familie. Gaandeweg in het boek van Dimitri Verhulst raakt de hoofdpersoon (Desiré) steeds meer afhankelijk van de zorg, de zorg die Leo dagelijks geeft.

"De laatkomer" is een roman met humor, verdriet en confrontaties. "Ik wil broeder worden" is een verzameling schetsen, korte verhalen met humor, verdriet en confrontaties. De Laatkomer is een patiënt, de Broeder een steun en toeverlaat in een omgeving waar (financiëel) de klappen vallen.

Kunt u aantonen: "Je moet broeder worden" reeds in bezit te hebben of te hebben aangeschaft, laat het ons dan weten via Dagtaak.tve@gmail.com


We willen u niet het filmpje onthouden dat van De Laatkomer is gemaakt.

We streven er naar binnen twee weken de gelukkigen het boek van Dimitri Verhulst toe te sturen.Deel dit op TwitterDeel dit met Facebook

Reacties:

annet van vliet schreef op Donderdag 4 juli:
Jammer, ik heb ze allebei niet.

heidi hassenmuller schreef op Donderdag 4 juli:
ik heb het uiteraard ook, was toen bij de lezing en vond het goed, dat ik het boek gekocht heb omdat ik tijdens de lezing wat "woest" werdt, alsof dementie "leuk" is, pas in het boek werdt me duidelijk dat het er om de menselijkheid gaat. Helaas veel te weinig huizen waar deze aanwezig is. Dus meer boeken als deze, ik doe mee!

willemine schreef op Woensdag 3 juli:
ik loot graag mee

peter schreef op Zondag 30 juni:
Nadat mijn vader is opgenomen heb ik het boekje "Je moet broeder worden" ook aan familie laten lezen. Erg nuttig en leuk. Juist vanwege de lichte toon en de betrokkenheid van het personeel dat er afstraalt. Humor, verdriet en betrokkenheid.

Geef een reactie:

Naam:
Email:
Reactie:
Hoeveel is 7 plus 1?
**verwacht**

In oktober verschijnt "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd. Nu reeds te reserveren.
Wild Vlees & Zn

Verschenen!
De nieuwste roman van Annelies Ibes over de broze relatie tussen een ambitieuze moeder en haar tienerzoon.
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Nieuwsweek
Loading...
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2