Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

DagTaak.org
Overzicht week 6: 5 februari tot 12 februari 2012

De Agenda van Mark Rutte en het lekken in de ministerraad

Zaterdag 11 februari 2012

Mark Rutte heeft een nieuwe manier uitgevonden om het lekken van stukken die nog besproken moeten worden in de ministerraad tegen te gaan. Een originele gedachte die moet gaan leiden tot een beter bestuur van het land. Een nieuwe strijdwijze die ministers met een te groot ego die goede sier willen maken door gratis publiciteit te zoeken zal moeten dwarsbomen.

Allemaal de vingers op de mond, telefoons uit en een stapje naar achteren wanneer je in de buurt bent van een kopieerapparaat. Namelijk: Rutte gaat eigenhandig agendapunten schrappen waarvan ook maar iets is uitgelekt!

Voordat Rutte de vergadering opent gaat hij eerst samen met zij...Werken, ontslag, levensstijl en Connexxion

Vrijdag 10 februari 2012

Connexxion wil werknemers met een hardnekkig verkeerde levensstijl kunnen ontslaan? Terecht?

Het moest er een keer van komen, de discussie over de levensstijl en de mogelijkheid van ontslag. Roken, drinken, te dik, te dun, te lang, te kort, te fanatiek sporten, helemaal niet sporten, te laat naar bed, helemaal niet naar bed, hele dag op bed, wordfeudverslaving, twitterverslaving, helemaal geen passie noch enige verslaving, flirtgedrag, saaiepietgedrag, altijd klagen, alles slikken, alles spuiten of gewoon een ordinaire hooligan.


Grote bazen hebben grote mogelijkheden, fitnessfaciliteiten, anti-rookprogramma's, afkickcursussen,...Klachten Klaaglijn Radio Stad, de PVV en de Polen

Donderdag 9 februari 2012

PVV opent Klaagsite OosteuropeanenErgernissen, muizenissen, iedereen wel wat!
Klachten voor de Klaaglijn, bij Radio Stad.


Jarenlang was dit mijn favoriete radioprogramma op Radio Stad (Amsterdam) toen ik nog in de hoofdstad woonde. Terugkerende onderwerpen waren opgebroken stoepen, hondenpoep, tramconducteurs, taxichauffeurs, stadsreiniging, parkeerklemmen en overlast van duiven. Het werd gepresenteerd door Peter van Ingen en er was sprake van hoor en wederhoor. Er werd flink in gefoeterd zowel door d...Kamp, UWV, Ondernemerschap en ZZP-ers

Woensdag 8 februari 2012

In  Nederland hebben we een partij die pal zegt te staan voor ondernemers, dat is de VVD. De VVD heeft vele voorlieden, een daarvan is Dhr Kamp. Toevalligerwijze is deze brave man minister geworden van Sociale Zaken. Het kan raar lopen in 's mans carriere.


Een van de taken van het ministerie van Sociale Zaken is om maatregelen uit te dokteren die en de staat niet al te veel kosten en rekening houden met algemene ideeën van rechtvaardigheid. Als het ministerie dan ook nog een minister krijgt van VVD-huize dan vrees je veel voor mensen die weinig "productiviteit" kunnen leveren (zoals gebleken is uit de maatregelen richting de SW, de W...Elfstedentocht onder Politieke Druk

Dinsdag 7 februari 2012

Alleen de politiek kan de Elfstedentocht nog tegenhouden, zowel de SGP als de PVV dreigen roet in het water te gooien. En waar roet is is vuur, en dat bevriest niet lekker.

Volgens de laatste berichten wordt de Elfstedentocht zondag aanstaande gereden. De verlichte heren van het Elfstedencomité  schijnen er geen moeite mee te hebben, maar dat het dan gedaan is met de zondagsrust op het Friese platteland lijkt welhaast zeker. Volgens welingelichte bronnen zal er van een ingetogen kerkgang nauwelijks sprake kunnen zijn: "We hebben het vaker meegemaakt, en het leek wel carnaval! En dat is zoals bekend een feest van de Katholieken, en die nemen het ...Maandag , weeraandeslagdag, eerst Koffie

Maandag 6 februari 2012

Maandag, weeraandeslagdag.
Lijstjes worden gemaakt, de weekplanning moet worden ingevuld, prioriteiten gesteld, overleg met collega's, wachten of er nieuwe dictaten vanuit het managementoverleg aan het eind van de ochtend ons gaan overspoelen die de planning weer aanscherpt of juist weer volledig in de war gaat gooien.

First things first:Informeel overleg bij het koffieapparaat.

Het trainingsbeleid van Ajax ("wel veel blessures weer"), de NS ("zelfs in Siberië is er minder vertraging"), de Kou (toen ik zaterdag de hond uitliet was het nog -17), de Boerka ("nog geen gezien deze week, jij?",...Krasse Knarren, Oudere Jongeren en Dagtaak viert feest

Zondag 5 februari 2012

Vandaag is het driewerf feest in Huize Dagtaak. Het is exact een jaar geleden dat Dagtaak voor het eerst verscheen. Het is exact twee jaar geleden dat mevrouw Dagtaak "ja" zei tegen de schrijver dezes ten overstaan van een ambtenaar van burgerlijke stand. En het is voor het eerst sinds achttien jaar dat het Simplistisch Verbond onder leiding van Van Kooten en De Bie weer een uur lang te bewonderen is.

Het belooft een mooie dag te worden.

Mijn ex-vrouw treedt morgen in het huwelijk, mijn kinderen zijn daarbij aangewezen als getuige-deskundigen, ...Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verschijnt medio september.


Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Nieuwsweek
Loading...
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Huub Klinkenberg "Bewustworden, de ontwikkeling van de mens" van Huub Klinkenberg.
"Alsof veel puzzelstukjes op zijn plaats vallen" uitgave Nieuwe Druk, 2014. In de boekwinkel of online


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


Tourette
"Een ticje vreemd of Gilles de la Tourette à la carte, Jaap van Dijkhuizen" (lees ook de Dagtaak over het boek)

 
De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
Kind van de toekomst Kind van de toekomst, Kathy Beckers, verhalen over het verlies van een baby. Lees ook Dagtaak


Guus Dijkhuizen De nieuwe verhalenbundel van Guusdijkhuizen is uit:Narigheid in Ribfluweel

Met Pa valt niet te Feesten
Trailer van: Met Pa valt niet te feesten, het nieuwste boek van Guus Dijkhuizen, 10 oktober gepresenteerd aan Ed van Thijn. Uitgegeven bij Nieuwe Druk.
Advertentie2
Gewoon Guus Ron Jansen werd in De Gelderlander "de Gelderse Jacques Vriens" genoemd. Voorlezen vanaf ca 5 jaar.
Eigen bedrijf starten
Coaching en advies tijdens en voor de start van uw eigen bedrijf. Van bedrijfsidee tot bedrijfsplan tot implementatie.

Nieuws: Samenwerking met Uitgeverij Nieuwe Druk beklonken