Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties.
Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via Twitter.Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Dagtaak is Blogger des Vaderlands, benoemd op 6 maart 2015 tijdens de finale van het Blogbal. In 2014 Publieksprijs van de Blogparel en 2e bij de vakjury.

Deze site wordt officieel geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek "De geschiedenis van vandaag wordt vooral online geschreven. Daarom archiveert de KB sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. Zo voorkomen we dat de onderzoekers van de toekomst te maken krijgen met een digitaal gat in ons geheugen."

DagTaak.org
Overzicht week 22: 26 mei tot 2 juni 2013

Vakantiegeld , te weinig voor de vakantie , te veel om te sparen, koop een boek

Zaterdag 1 juni 2013

Ga niet naar zeeVakantiegeld is ouderwets, maar wel lekker. Voor de mensen die het krijgen. ZZP-ers, ondernemers en freelancers krijgen het niet, maar bijna iedereen met een loonstrookje is deze maand blij verrast met een extra bijschrijving.

Het was in het nieuws. Het vakantiegeld is niet genoeg om de verre reizen te kunnen bekostigen. Het was ook in het nieuws: het vakantiegeld op de spaarrekening zetten levert veel te weinig op. Tja, het lijkt erop dat ZZP-ers, ondernemers en freelancers de enigen zijn die tevreden op de maand mei terug...Bellen, Blaffen, De Deutsche Bank, de hypotheek en de thriller

Vrijdag 31 mei 2013

Er zijn dagen dat ik niet verder kom dan de eerste krantenkop. De kop blijft de hele dag in mijn hoofd, aan de rest van de krant kom ik niet toe. Vandaag maakte de Volkskrant duidelijk dat de Duitsers opnieuw een oorlog gaan beginnen. Een hypotheekoorlog wel te verstaan.

Honden bellen alarm, noodklokken blaffen. Verstaan we elkaar wel goed? Begrijpen we hetzelfde? Als de honden in Duitsland bellen, dan blaffen ze hier.

Ik ben al een week of wat bezig met de hertaling van een boek. Oorspronkelijk in het Duits geschreven, daarna door de auteur in het Nederlands vertaald. Omdat dat haar moedertaal niet is, dient er alsnog een flinke "hertaalslag" gemaakt te worden. Uitdagend ...Stevie Nicks van Fleetwood Mac gaat met pensioen, 65 jaar, You can go your own way

Zondag 26 mei 2013

Ik durf het nu te bekennen. Toen ik vijftien was, was ik verliefd op Stevie Nicks, van Fleetwood Mac. En niet zo'n beetje ook. Dat Stevie (toen al) dertig was, wist ik niet.

Jongens van vijftien maken zich niet druk om leeftijden, en dat is maar goed ook. Meisjes van hun eigen leeftijd zijn onbereikbaar, die vallen op jongens van achttien. Daar kan je niet aan tippen. Die hebben baardgroei, zijn langer, weten van de hoed en de rand en hebben een nonchalante uitstraling, zeker ten opzichte van minder-jarigen.

Jongens van vijftien moeten het doen met dromen, met stille verlangens en zijn veel romantischer dan de omgeving denkt.

Stevie Nicks wa...Heldere mist


"Heldere mist" door Yolande Belghazi-Timman is verschenen, juni 2018

Vijf jaar uit het leven van een tienermeisje in de sixties
Een verhaal in 87 songtitels
van isolement naar het volle leven, van Chains naar World
**verwacht**

In oktober verschijnt "Klinkende alchemie, de verzamelde muziekessays van Maarten Brandt" fraaie hardcover + cd. Nu reeds te reserveren.
Volg de Vogels en andere waanzin


De verhalenbundel van psychiater Hilbert Kuik is verschenen. Nu overal verkrijgbaar.

Vaarwel SoerabajaNa Terug naar Bandung van Femmy Fijten verscheen: Vaarwel Soerabaja ,een indrukwekkende roman over de Bersiap periode in Ned. Indië.
Haar laatste roman "In het spoor van Birma" verscheen medio september 2017.


Moluks Geheugen

"ver weg uit het oog, dichtbij in het hart"

Gedichten van Gerard Akse gebaseerd op interviews met 4 generaties Molukkers in Nederland.
Als je boven ligt

Verschenen op Dolle Dinsdag.
"Als je boven ligt"(NSB-kinderen op de vlucht) door Willem Andrée.Wie dit koopt is gek
Over de zin en onzin van reclame en marketing


"Wie dit koopt is gek" door Martijn Boele (spotprijs: € 12,50 voor bijna 200 pagina's lering ende vermaak)
Memoires van Emanuel Too


Spannend, meeslepend drama van een Iraanse zakenman die achtervolgd door oorlogen en de sharia niet alleen zijn bezit is kwijtgeraakt maar een deel van zijn persoonlijk leven.
Nieuw: Recent verschenen. De derde Indië roman van Femmy Fijten. In het spoor van Birma is gebaseerd op authentieke dagboekfragmenten geschreven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn.

 
Arnhem met een scheve blik

Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of via Nieuwe Druk
Met bijdrage van de Blogger des Vaderlands
Lotte en Simone


Net verschenen:  Lotte en Simone van Annelies Ibes. Over ouderdom, liefde, mantelzorg en afscheid nemen.
Wolken en andere voetstappen

"Wolken en andere voetstappen" is een verhalenbundel geschreven door (ex)leerlingen van de bij de MH17-ramp overleden docent Laurens van der Graaff.
Nieuwsweek
Loading...
Als je de woorden weet Indringende autobiografische roman over incest en het zwijgen binnen de familiekring.


Nijlpaard op Loosdrecht


Nieuw!
Lees ook de Dagtaak over deze verhalenbundel van Helge Bonset.
Moekoesja's kus
'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Pierre Boulez


In mei en juni veel aandacht voor Pierre Boulez ook tijdens het Holland Festival. Vanaf nu is Wegen naar Boulez overal verkrijgbaar.
Waar ze was (in Van Goghs sporen) De nieuwste roman van Hein-Anton van der Heijden is verschenen. Over liefde, afscheid, kunst, Arles en vooral...veel Van Gogh.


Blogparel Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië

In 2015 Blogger des Vaderlands (uitgeroepen op het Blogbal)


De Eigenander, een ik in mij
De Eigenander- een ik in mij,
Dolph Kohnstamm
In gesprek met jezelf.
Voorwoord Douwe Draaisma
Groot interview deze week in Vrij Nederland (week 27_juli2016)


Seksueel misbruik Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Advertentie Google
test
Advertentie2