Dagtaak

Elke dag een korte column met reflectie op het nieuws, de actualiteit, opvallende gebeurtenissen of publicaties. Meestal mild en poëtisch, soms bijtend cynisch. Volg Dagtaak via twitter:http://twitter.com/#!/@dagtaakDagtaak is goed geïndexeerd door o.a. Google, type Dagtaak + trefwoord, of zoek direct op een woord uit de titel in de zoekbalk op de site. Dagtaak is een initiatief van TVE Tekst en Advies (Ton van Eck). Ton van Eck is eigenaar van uitgeverij Nieuwe Druk.

De 15 meest gelezen columns van het afgelopen kwartaal vindt u hier.

Overzicht week 44: 30 oktober tot 6 november 2011


Wordfeud , Smart dating, Fraude en de Hete Brij

Zondag 6 november 2011

Wordfeud?? Wel eens van gehoord? Wordfeud is een spelletje dat je kunt spelen op je mobiele telefoon. Maar dan alleen als je telefoon "Smart" is. Smart is een bekend woord uit de management industrie maar betekent in gewoon steenkolenengels "Slim". Wordfeud is echter allesbehalve slim. Wordfeud is het meest fraudegevoelige en stompzinnige  spel dat ik ken en het erge is: na één keer spelen wil je nog een keer, en daarna nog een keer. Verre van "Smart"!

 Wordfeud (spreek uit "Wurtfjoet") is de heroïne, de cocaïne en de xtc ineen. Zwaar verslavend, je slaapt niet meer, en het schijnt bovenal de Love Drug te zijn. Wat? De Love Drug? Ja, de Love Drug. Speelt je man, vrouw, vriend of vriendin wurtfjoet kijk dan uit voor de chatfunctie die er onder staat. Wurtfjoet schijnt het forum te zijn, of in elk geval te worden, voor Smart Dating. Onder het mom van een spelletje online scrabble worden de meest intieme details uitgewisseld en afspraken gemaakt. Op zich niets mis mee, maar heb je eindelijk de letter "s" om het reeds gelegde woord "exen" aan te vullen, dan weigert het programma. Woord "unknown". Hypocriet lijkt me.

Het fijne van het spelletje, jawel, er zit wel iets aantrekkelijks aan, is dat je het in je eigen tijd kunt doen. Je wordt niet gehinderd door een zandlopertje , een CDA-eierwekkertje of een schaakklok. Zelf kijk ik of ik aan de beurt ben tijdens het uitlaten van de hond, net voor het slapengaan, of op een moment dat er een writers-block dreigt. Nu kwam ik er achter dat veel van mijn tegenstandsters de bedenktijd gebruiken voor heel andere applicaties. Van de relatief onschuldige woordenlijst tot de venijnige Scrabulizer waarmee je screenshots van je letters kunt downloaden en dan wordt er automatisch het beste woord voor je gelegd. Was ik ooit goed in Scrabble, bij Wordfeud ben ik blij met de tweede plaats.

Voordat ik wist dat je Wordfeud als Wurtfjoet uitspreekt had ik nog de gedachte dat het iets met Woordvreugde te maken had. Maar nu weet ik beter. Wurtfjoet maakt niet alleen huwelijken kapot maar ook het aloude prachtige Scrabble-spel, met z'n houten bordjes, de houten letters, de ordelijke wijze waarop de diverse letter- en woordwaarden zijn gerangschikt en het enige hulpmiddel de oude vertrouwde Dikke Van Dale.

Misschien dat ik nog een spelletje afmaak tegen mijn tegenspeelster die nu wel zeer interessante chatberichten onder haar zojuist gelegde woorden legt. Maar ik ga me beheersen.

Morgen Smart-Sjoelen, kijken hoe dat bevalt!

ps:  In café De Hete Brij, te Zwolle, is het spelen van Wordfeud inmiddels verboden. Die draaien er niet omheen zou je denken. Ze missen echter een kans. Het was de plek waar de gamers elkaar via de chat ontmoetten. Die moeten nu op zoek naar een nieuwe plek.  Laat het weten, dan meld ik het via http://dagtaak.org bij de agenda .


Hans Spekman , de PVDA en de Presentatie bij Pauw en Witteman

Zaterdag 5 november 2011

"Hans Spekman gaat uitleggen waarom hij zich kandidaat gaat stellen voor het voorzitterschap van de PvdA." Zo begon ik vanmiddag enthousiast te typen. Het zou een wervelende, sprankelende column moeten worden waarin ik zou beschrijven hoe hij er bij stond, het publiek om hem heen hem op handen zou dragen, en hele volkswijken zouden uitlopen.

Niets van dat alles. misschien heb ik het gemist. maar het meest in het oog springende was zijn optreden bij Pauw en Witteman.

De setting was lastig maar ook gemoedelijk, het publiek was geen uitzinnige menigte maar bestond uit Adriaan van Dis ("als ik door Parijs loop in mijn kloffie, dan zie ik er nog uit als Bolkestein op weg naar de tennisbaan") , uit de zichzelf benoemde Paus van het Tatoocaan samen met zijn Mecenas ("laat me nu uitpraten, het verleden duurt langer dan de toekomst") en de immer vrolijke Maurice de Hond ("niemand snapt er nog wat van").

De vraag aan Spekman was helder: "Ben je wel een type om voorzitter te spelen? Hoor je niet op de barricades of op zijn minst in de frontlinie van de partij?" Dat was ook mijn punt vanmiddag waar ik niet goed uitkwam. Is het nu juist goed of jammer dat Hans Spekman weggaat uit de kamerbankjes? Er zijn wellicht andere functies vacant waarin hij zich richting het publiek duidelijker kan profileren. Misschien wel een hele hoge. De kracht van Spekman, of je nu een liefhebber van hem bent of niet, ligt toch in de oprechtheid en de emotie. Iets waar het de PvdA toch vaak, publiekelijk, aan ontbreekt.

Ander groot voordeel van Hans is dat je zijn verschijning niet snel vergeet. De vergelijking met een grote volkse voorganger van de PvdA Jan Schaefer dient zich aan. Nooit te beroerd om er net wat slordiger uit te zien dan zijn mede parlementariërs en een uitstraling te hebben van: we stropen de mouwen op en gaan aan de slag!

De laatste keer dat een parlementariër zich nadrukkelijk presenteerde en dat van te voren breed aankondigde was Rita Verdonk, zij had alle trucs en kleding uit de kast gehaald voor haar presentatie. Hans kwam in zijn vertrouwde kloffie, hoewel het er op het eerste gezicht schoon uitzag.

Spekman overtuigt en kan wat betekenen, maar of ik nu Spekman hele vergaderingen zie voorzitten en dan met verve een compromis gaat staan verkondigen terwijl hij zijn aktetas vol stopt met dossierstukken... Neuh.. En als hij het wel kan...dan zou het zonde zijn. Pauw zei het goed: "Hans ben je niet meer een mensenmens dan iemand die de notulen gaat uittypen?"

Op de barricades Hans..en snel!


Eric van Muiswinkel over Spekmanhttp://www.youtube.com/watch?v=RW9aWS84sTw

HEMA , Gratis taart, Spekman en de kracht van Twitter

Vrijdag 4 november 2011

Voorproefje dagtaak morgen over Hans Spekman met mooi filmpje van Van Muiswinkel


Over naamsbekendheid had de HEMA al nooit te klagen. De HEMA is een begrip. Wil je weten waar die mooie kleine speciaalzaak in klassieke muziek zit, of ben je op zoek naar het café waar je een afspraak hebt, tien tegen één dat je geleid wordt naar de HEMA, en dan rechtsaf, of juist er tegenover. Op zoek naar goedkoop ondergoed, sokken of goedkope vleeswaren? Juist.
Dat je ook online kunt winkelen bij deze winkelketen is minder bekend. Tot gisteren. Een (bewuste?) fout op de winkelsite waarin een heerlijke bosvruchten clafoutis voor € 0 te bestellen ging gisteravond als een lopend vuurtje over het internet, en dan met name via Twitter. Urenlang was het een zogenaamde Trending Topic en dat zorgt voor minstens duizenden, wellicht tienduizenden extra bezoekers. Een fantastische PR. Kosten voor de reclamecampagne: nihil.

De HEMA had echter niet op de gretige, hongerige en ludieke twitteraars gerekend. Miljoenen taarten zijn er besteld door duizenden mensen. Een klant schijnt er zelfs twee miljard besteld te hebben. Voor elke wereldburger een kwart taart. Niet misselijk!
De HEMA heeft van alle bestellers het mailadres, het ligt niet voor de hand dat al die miljoenen taarten gebakken en afgeleverd zullen worden. Wel laat de HEMA weten dat er naar een oplossing wordt gezocht en er "iets" moet worden gedaan als tegemoetkoming. De marketing"fout" zal zich dan terugbetalen. Een ludieke bosvruchten clafoutis per mailadres wordt afgeleverd en iedereen tevreden.

De gevolgen voor de HEMA zullen naar alle verwachting beperkt blijven, maar wat is het gevolg voor Twitter? Een beetje marketeer wist het al, maar nu helemaal. Zet het woord gratis in je "hashtag" # en het publiek naar je site zal zich vermenigvuldigen. Twittermarketing bestaat al, maar de stunt van HEMA zal de boeken ingaan.

Een ding moet je de jarige HEMA nageven, ze gaan met de tijd mee, gefeliciteerd!

Morgen gratis column op http://www.dagtaak.org en dan over de zegetocht van Spekman.


Britt Dekker, Marcel van Dam, Wendy van Dijk en de heren van DWDD

Donderdag 3 november 2011

Marcel van Dam heeft Britt Dekker ontdekt. Of hij is een trouwe lezer van Playboy of hij kijkt regelmatig naar De Wereld Draait Door. In zijn vlammende column van drie november in de Volkskrant ontziet hij het CDA niet. Bleker wordt op zijn nummer gezet, Leers krijgt ervan langs, en het partijbestuur van het CDA wordt ervan beticht een zodanige resolutie over Mauro te hebben opgesteld dat iedereen tegelijkertijd blij was met de uitkomst van de stemming als verbijsterd. Zelfs Britt Dekker, volgens Marcel van Dam, snapte dat het een reuze truc was van het CDA. "Nog elf zetels te gaan" concludeerde Marcel, dan is het over en uit met het CDA. Dat snapt zelfs Britt wel.

Verder geen woord meer over Britt Dekker. Ze wordt even aangehaald alsof iedereen direct weet waar we het over hebben. En dat is dan waarschijnlijk ook zo. Zelfs ik, als fervent vermijder van de commerciële omroepen (op Voetbal International, de Televizierring Winnaar 2011 na) , ken Britt. Niet haar naam, nu wel, maar wel haar uitstraling, haar lach, maar vooral het effect dat zij heeft op heren als Matthijs van Nieuwkerk en Giel Beelen. Ik heb haar nu of twee of drie keer gezien bij DWDD, en alle keren tegelijkertijd in de uitzending met Giel. Dat kan geen toeval zijn. De stem van Giel wordt zachter, hij gaat duidelijker formuleren, en doet er alles aan om zo begrijpelijk mogelijk over te komen. Matthijs kijkt over de schouder van Giel mee of alles wel aankomt bij Britt. Zo niet, dan helpt hij haar. Een en al compassie en begrip. Mooi.

Haar status als nationaal symbool Dom Blondje wordt niet alleen gekoesterd en in stand gehouden maar ook gebruikt. Zelf denk ik dat ze een rol speelt en dat ze aan het eind van het jaar haar masker afdoet en dat Wendy van Dijk er achter vandaan komt. Hoe Playboy, die Britt nu als Playmate van de maand November heeft ingezet, het lichaam van Britt weer omtovert tot Wendy is nog een vraag.
Zolang de illusie van Britt Dekker nog in stand gehouden wordt, maken we er dankbaar gebruik van. Zowel Marcel als het gaat om de tovertrucs bij het CDA als bij het raadsel hoe we het EU-vraagstuk en de kwestie Griekenland gaan oplossen. Britt heeft geen idee, weet alleen dat de lucht daar meestal prachtig blauw is en uitstekend past bij haar blonde haar. En daar kan niemand het mee oneens zijn.De Stem van het Volk , Referendum in Griekenland, Papandreou

Woensdag 2 november 2011

Als er gisteren over Mauro niet hoofdelijk maar met handopsteking was gestemd, was de uitkomst niet anders geweest. De volksafgevaardigden volgden hun partijleiders, dissidenten waren er niet meer, en de stem van het Volk werd gehoord. De stem van het volk zoals die anderhalf jaar geleden werd uitgesproken. Per week wisselt die stemming. Er is moeilijk peil op te trekken.
Als de zetelverdeling in de Tweede Kamer de peilingen van vorige week zou hebben gevolgd dan had de stemming anders uitgevallen. De coalitie had geen meerderheid gehad en Mauro had hoogstwaarschijnlijk een permanente verblijfsvergunning gekregen. Zo is het dus niet. Anders kan je elke dag wel een uitgebreide peiling, of liever nog een referendum houden. Dan is er geen sprake meer van volksvertegenwoordiging maar het Volk dat Spreekt. En we weten, het Volk is grillig, daar is helemaal geen peil op te trekken. De emotie van alledag werkt door in de stemming. Voorstellen die het de ene dag niet halen, halen het volgende dag ruimschoots.
Het laatste grote referendum in Nederland was in 2005. Over de Europese grondwet. We hadden een regering bestaande uit CDA, VVD en D'66. De regering zat in zwaar weer en het Volk gaf een signaal af. Meer dan 61% van ons Nederlanders stemden tegen de Europese grondwet, als er geen referendum zou zijn geweest, maar de stemming had in de kamer plaatsgevonden dan was er overduidelijk Voor gestemd. Naast de coalitiepartijen waren ook de PvdA en Groen Links voor. Hadden wij toen een coalitie gehad die niet omstreden was en soepel en naar tevredenheid het land bestuurde dan was er een grote kans geweest dat er een overduidelijke Voor stem had geklonken. De uitspraken van met name Balkenende: "als we tegen stemmen, dan gaat het licht uit" werkten niet. Dan maar het licht uit, zo wilden we massaal, kijken wat er dan gebeurt.

Als Papandreou zijn zin krijgt dan is er spoedig in Griekenland een referendum over de financiële steun aan dat land. Europa is in paniek, Merkel en Sarkozy zien alle plannen in duigen vallen en de financiële markten stortten in. Na lang konkelefoezen is er een schimmig besluit genomen in Europa waar niemand het fijne weet. Toch gaf het rust, er was een besluit, en dat is goed. De hoed en rand doen er even niet toe.
Nu wordt het Volk in Griekenland gevraagd om over de hoed en de rand te gaan stemmen. De niet populaire Papandreou spreekt uit dat hij overtuigd is van het volk een groot mandaat te krijgen voor alle bezuinigingen die verbonden zijn aan de financiële steun. Dat lijkt enorm optimistisch gedacht. Kun je aan de gemiddelde Griek vragen om akkoord te gaan met jaren van terugval terwijl je de alternatieven niet kunt inschatten en de consequenties niet kunt overzien?
Een groot Tegen ligt in het verschiet. En dat weten de Europese leiders die nu in paniek raken.

De stem van het volk heeft hun allen mandaat gegeven, en nu het volk zich uit moet gaan spreken is er paniek. De paradox van de democratie.
Sch**tziek, Toiletlezen. het WC-doeboek en de verblijfsvergunning

Dinsdag 1 november 2011

Op spannende dagen iets ontspannends inplannen is verstandig. De boog kan niet de hele dag gespannen staan en voordat je het weet wordt de druk te hoog.
Het is duidelijk en aangetoond dat stress een makkelijke stoelgang belemmert. Of het wordt je teveel of juist te weinig. Even goed de tijd nemen voor een WC-bezoek wordt dan ook aanbevolen. Niet door leken, maar door onder andere de Maag-Lever-en Darmstichting. Volgende week komt zij met het WC-Doeboek. Met handige tips, gezonde leefregels en leuke feitjes. WC-bezoek moet weer ontspanning en een feest worden. Toiletlezen moet worden bevorderd.
De klusjesman heeft van mij de opdracht gekregen om wat leesplankjes aan te brengen in het kleinste kamertje. De poging om zelf eerder al een Billy te plaatsen mislukte jammerlijk. De voetenruimte werd te krap en dat zit en leest niet lekker en ging bovendien ten koste van het fonteintje en de spiegel. De klusjesman komt zo en het leesvoer staat al in dozen klaar om op de planken gezet te worden. Ik heb er zelfs een aparte WC-bril voor aangeschaft, mij krijgen ze daar niet zomaar meer weg. Klaar voor een lange zit.

Met een beetje geluk is alles voor de stemmingen in de Tweede Kamer klaar. Wordt de druk te hoog dan heb ik in elk geval een uitvalsbasis, een asiel, een veilige vluchthaven. Voor de zekerheid heb ik bij mijn vrouw al een verblijfsvergunning aangevraagd. Ik wil daar mijn tijd kunnen uitzitten totdat de kust veilig is.

Of het lekker lezen en studeren wordt op het toilet moet ik nog uitproberen. De rioollucht kan blijven hangen, en die is zomaar niet weg.

De MDL-stichting heeft via haar site een vraagbaak. Voor al uw Persvragen staat erbij.

Zorreguieta , Maxima en het erkennen van verantwoordelijkheid: Brandpunt

Maandag 31 oktober 2011

Geachte mevrouw Maxima Zorreguieta-van Oranje-Nassau,

Het leven is niet makkelijk, zelfs moeilijk, en zeker ook voor U. U woont nu al tien jaar in Nederland. U heeft Nederland zien veranderen en u bent steeds meer gewend geraakt aan de Nederlandse cultuur, zeden en gewoontes. "De Nederlander" bestaat niet, evenmin als "De Argentijn", of "De Angolees". Uw opmerking enige tijd geleden daarover kan ik van harte onderschrijven.
Wij voelen ons pas Nederlander, Argentijn, of Angolees bij historische gebeurtenissen als een WK-finale, een nationale ramp of iets uitzonderlijks als een koninklijk huwelijk of een troonsopvolging. Het gaat dan om saamhorigheid. Bij minder prettige gebeurtenissen schamen we ons er vaak voor Nederlander te zijn. Althans ik.

Gisteravond was er een uitzending van Brandpunt over de schaamtevolle donkere jaren in uw land. Uw vader was veelvuldig in beeld. Voor een dochter die van haar vader houdt moet het geen gemakkelijke avond geweest zijn. Niemand vraagt aan U die liefde los te laten, net zo min iemand vraagt aan de Dwaze Moeders en Vaders om de liefde voor hun verdwenen kinderen los te laten. Wat er wel gevraagd wordt is erkenning dat het gebeurd is en dat er burger-ministers waren die goed op de hoogte waren van wat hun militaire mede-bestuurders van het land uitspookten. En dat laatste, hoe lastig dat ook is, valt niet te ontkennen.
Dat u zelf niet op de hoogte was van de gruwelijkheden die op dat moment in uw land plaatsvonden is u niet aan te rekenen, u was een klein meisje dat net zeven was toen meneer Videla de toen al zeer omstreden WK-Voetbal 1978 in uw land opende terwijl de martelingen en verdwijningen gewoon doorgingen en uw vader zijn werk deed en in dezelfde wandelgangen liep als de direct verantwoordelijken voor het leed dat vele tienduizenden hebben moeten ondergaan. Het lijken me ook geen tafelgesprekken waar uw vader trots mee thuis kwam. Dat er aan tafel niet over werd gesproken betekent niet dat het niet zo was.

"We hebben het nooit geweten" dient plaats te maken voor "We stonden erbij en keken er naar en lieten het gebeuren". Niemand vraagt u om uw liefde voor uw vader op te geven. Maar ieder van ons, of we nu Argentijn, Nederlander of Angolees zijn, of we nu kamerlid, minister of kerkelijk ambtsdrager zijn, weet wanneer hij of zij oogluikend zaken toestaat die het daglicht niet kunnen verdragen. Het ontkennen van verantwoordelijkheid is het ontkennen van het leed en leidt zelfs tot onverschilligheid. En dat laatste, zo weten we sinds zaterdag van Ruth Peetoom, is onze grootste vijand.

Over niet al te lange tijd zult u de meest vooraanstaande vrouw en moeder zijn van dit land. Uw macht is beperkt, maar uw verantwoordelijkheid en voorbeeldfunctie is groot,

Veel sterkte, juist in moeilijke tijden,

Dagtaak
Mulisch, De Tijd Zelf en de half gare eieren bij het CDA Congres

Zondag 30 oktober 2011

Wintertijd. De klok is terug gezet. Bijna onmerkbaar. De mobiele telefoon, die tevens wekker, muziekspeler en mini-laptop is, had vannacht de tijd zelf al aangepast. Het kastje in de slaapkamer dat mij toegang geeft tot televisiebeelden gaf vanmorgen dezelfde tijd aan als de telefoon. Ook de laptop op mijn bureau wist het al. Het is wintertijd. De pret is er af. Het uurtje slaapwinst wordt tenietgedaan door de elektronica die nonchalant en automatisch elke menselijke handeling overbodig maakt.

Toch blijft het altijd even rekenen. Zijn we nu een uur in de toekomst of is de klok teruggezet en leven we in een zeer recent verleden. Vandaag is de sterfdag van Mulisch die gisteren postuum zijn aantekeningen voor een nieuw boek publiceerde "De tijd zelf". In de dagtaak van gisteren besteedde ik daar al aandacht aan. "De tijd zelf" .. Ik heb de aantekeningen nog niet kunnen lezen, maar de titel is prachtig. Mulisch had zelf had als wens om zijn werkkamer na zijn overlijden open te laten stellen voor het publiek. Een museum. Een plek waar de tijd zelf stil staat.

Gisteren stond de tijd stil. Langdurig. Ik was net op tijd om tegen 10 uur mezelf te trakteren op een feestelijke dag. Feest van de democratie. Iets na elven was het klaar. De tijd zelf bepaalde dat sprekers op het CDA-congres half gare eieren moesten eten. Dertig seconden kooktijd per ei is weinig. In dertig seconden een oordeel vellen is ongeloofwaardig. Na een stuk of twintig half gare eieren werden ze geserveerd, in een resolutie waar iedereen het mee eens kon zijn. "Wij zijn barmhartig".
De dag sukkelde voort en de sfeer in de zaal werd steeds beter. Halfgare eieren bleken een goede basis te zijn voor de gemiddelde congres bezoeker. In elk geval voor het Podium, waar achtereenvolgens Buma, Verhagen en Peetoom hun versie van barmhartigheid deelden met het publiek zowel in de zaal als thuis op de bank. Er was niets besloten, de tijd zelf was stilgezet, en dit werd gepresenteerd als een vooruitgang. Er werd gezongen en het samenzijn werd gepredikt. Het congres hield het midden tussen een begrafenis waar de overledene niets dan lof werd toegezongen en een ouderwetse Stuif-es-Uit uitzending waar ieder die eens een goede daad namens het CDA had verricht in het zonnetje werd gezet.

De barmhartige tijd zelf tikte door. Uren na het congres werd eindelijk verwoord wat de kijkers al bevroed hadden. Bij "Uit de Kast"-Ari Boomsma kwam het hoge woord eruit. Een vrouw van CDA-huize die het hele congres zorgvuldig had gevolgd vatte het mooi samen: Wij zijn voor een barmhartige uitzetting.

Toen ging definitief de klok op stil. Laten we de Jaarbeurs in Utrecht ombouwen tot een museum. Ter nagedachtenis. Een flinke Lazarus die de sterfhuisconstructie nog tot leven kan wekken.

Arnhem met een scheve blik

Arnhem met een scheve blik
Nu overal verkrijgbaar
Bij uw boekhandel of online
Moekoesja's kus

'Een verbijsterend en hartverscheurend mooi verhaal. Zelden heb ik zo’n intens boek gelezen.’ (Hein-Anton van der Heijden)Nu overal verkrijgbaar.
Lees ook de Dagtaak over Moekoesja's kus
Seksueel misbruik

Het veel bekroonde boek (meer dan 500.000 exemplaren in het Duitse taalgebied) van Heidi Hassenmüller over seksueel misbruik. Nu in vertaling beschikbaar. Info: zie site
Huub Klinkenberg

"Bewustworden, de ontwikkeling van de mens" van Huub Klinkenberg.
"Alsof veel puzzelstukjes op zijn plaats vallen" uitgave Nieuwe Druk, 2014. In de boekwinkel of online


Blogparel

Dagtaak is winnaar van de publieksprijs en 2e bij de vakjury voor de column over de 250 van Teeven en de barbecue voor Syrië


Tourette

"Een ticje vreemd of Gilles de la Tourette à la carte, Jaap van Dijkhuizen" (lees ook de Dagtaak over het boek)

 
Advertentie Google

Kind van de toekomst

Kind van de toekomst, Kathy Beckers, verhalen over het verlies van een baby. Lees ook Dagtaak


Keuze uit Dagtaak deze week

Het syndroom van Gilles de la Tourette, "een ticje vreemd"

Kootje komt van link, over Geert Wilders, de EU verkiezingen en het populisme

ZZP'ers en schijnzelfstandigheid

Thé Lau moet stoppen: Alcohol en tranen

Over het slepen met bejaarden en het sluiten van de verzorgingshuizen

U lijkt wel verliefd?

De onschuld van Joris Demmink

publieksprijs Blogparel 2013

Uitgeverij Nieuwe Druk verzelfstandigd


Guus Dijkhuizen overleden
Guus Dijkhuizen

De nieuwe verhalenbundel van Guusdijkhuizen is uit:Narigheid in Ribfluweel

Terug naar Bandung

Bestel: Terug naar Bandung

In Terug naar Bandung vertelt Femmy Fijten het verhaal van een man die na 60 jaar terugkeert naar Indonesië, het land waar hij vocht en lief heeft gehad.

Omarmd zowel door de Indische gemeenschap als door veteranen.
Met Pa valt niet te Feesten


Trailer van: Met Pa valt niet te feesten, het nieuwste boek van Guus Dijkhuizen, 10 oktober gepresenteerd aan Ed van Thijn. Uitgegeven bij Nieuwe Druk.
Advertentie2

Eigen bedrijf starten


Coaching en advies tijdens en voor de start van uw eigen bedrijf. Van bedrijfsidee tot bedrijfsplan tot implementatie.

Nieuws: Samenwerking met Uitgeverij Nieuwe Druk beklonken
Gewoon Guus

Ron Jansen werd in De Gelderlander "de Gelderse Jacques Vriens" genoemd. Voorlezen vanaf ca 5 jaar.
(c) Ton van Eck 2015